Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Ο Δήμος Ζίτσας βράβευσε αριστούχους μαθητές και αθλητές για τις διακρίσεις τους..

Πλιάκος, Γαρδίκος, Βούζας, Ματσάγκας παρέδωσαν τους επαίνους.
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ 14 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
    Σε μια ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα, στη γεμάτη από κόσμο αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Ελεούσα ο Δήμος Ζίτσας βράβευσε τους αριστούχους μαθητές (τους τρεις πρώτους κάθε τάξης) των Γυμνασίων και Λυκείων καθώς και τους διακριθέντες αθλητές σε πανελλήνιους και διεθνείς αγώνες.  
    Στις αξίες και τα ιδανικά που πρεσβεύει ο αγώνας των μαθητών και των αθλητών για διάκριση αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Στέφανος Μιχάλης, αρμόδιος...
αντιδήμαρχος για θέματα Παιδείας & Αθλητισμού, τονίζοντας μεταξύ άλλων τα  εξής: «Εμείς απόψε από εδώ, από αυτή τη γιορτή της νεολαίας, απαντάμε ότι οι λέξεις παιδεία, αθλητισμός, κοινωνικοποίηση, ομαδικότητα, αξιοπρέπεια, αγώνας, επιτυχία, προσφορά είναι αυτά τα στοιχεία για τα οποία θα παλέψουμε, καθώς είμαστε πλέον πεπεισμένοι ότι χωρίς αυτά δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος.»
    «Είμαστε χαρούμενοι που τα παιδιά μας με τις επιδόσεις και τις διακρίσεις τους μας αναγκάζουν να τα βραβεύουμε σε μια λιτή εκδήλωση που δεν ξέρω αν είναι αντάξια των επιτυχιών τους» ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ζίτσας κ. Μιχ. Πλιάκος και συνεχάρη τους μαθητές,  τους αθλητές τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.
    Στη διάρκεια της εκδήλωσης χαιρετισμό απεύθυναν ο σχολικός Σύμβουλος Απόστολος  Κατσαρός και εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ιωαννίνων  που εξήραν τους μαθητές και τους αθλητές για τις επιτυχίες τους και τους προέτρεψαν να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο.
    Κορυφαία στιγμή της βραδιάς η βράβευση του Ολυμπιονικών αθλητών της κωπηλασίας   Γιώργου Τζιάλλα και Γιάννη Τσίλη, με τον Γιώργο Τζιάλλα να παραλαμβάνει ο ίδιος το μετάλλιο του Δήμου. Εμφανώς συγκινημένος ο πρωταθλητής και ολυμπιονίκης  ευχαρίστησε το Δήμο Ζίτσας που τον τιμά και υποσχέθηκε πως το 2016 από τους Ολυμπιακούς  του Ρίο θα επιστρέψει με μετάλλιο.
    Τα βραβεία και τα μετάλλια  στους 38 μαθητές των σχολείων του Δήμου Ζίτσας που αρίστευσαν την περασμένη σχολική χρονιά και στους 20 αθλητές  που διακρίθηκαν σε Πανελλήνιους και διεθνείς αγώνες   επέδωσαν ο κ. Μιχ. Πλιάκος, ο Βασίλης Γαρδίκος, ο Χρυσ. Βούζας, ο Μανώλης Ματσάγκας, οι Αντιδήμαρχοι Στέφ. Μιχάλης, Άλκης Βότσικας και Θωμάς Μάστακας, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παν. Λιάκος, Πρόεδροι και Εκπρόσωποι Τοπικών Κοινοτήτων, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών, Διευθυντές σχολικών μονάδων του δήμου Ζίτσας, ιερείς, πρώην Πρόεδροι και αντιδήμαρχοι που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.