Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Οργή, ο Πλιάκος αυξάνει ως 54% τα τέλη “σφάζοντας” τους δημότες μέσα στην κρίση!!! Σκληρή μετωπική με όλη την αντιπολίτευση…

Ενώ ο ΦΟΔΣΑ μείωσε κατά 20% τα τέλη του ΧΥΤΑ στο Δήμο Ζίτσας, ο Πλιάκος επιβάλλει φαρμακερές αυξήσεις στα δημοτικά τέλη του Δήμου Ζίτσας ως 54%!!! “Επίθεση” στους δημότες χωρίς έλεος εν μέσω κρίσης!!! Από “Έντιμη Πολιτεία” η παράταξη Πλιάκου μεταμορφώθηκε σε “ΑΝΙΚΑΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ”. Τα νέα και τα παλιά τέλη…
Καταπέλτης οι Β. Γαρδίκος, Θ. Στέφος, Μ. Ματσάγκας και Σ. Μανούσης, οργή των συνδημοτών κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Έρχονται κινητοποιήσεις.
ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΙΤΣΑΣ!!!
Μια οδυνηρή έκπληξη περίμενε τους δημότες του Δήμου Ζίτσας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της...
Παρασκευής 4 Δεκεμβρίου 2015. Ο λογαριασμός που θα τους έρθει (μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, εκεί που γράφει «για το Δήμο πληρώνετε») θα κρύβει φαρμάκι.

Μόνη της, "χωρίς σάλιο"...
Μόνη η παράταξη Πλιάκου με στεγνό στόμα "χωρίς σάλιο" ανακοίνωσε τις τεράστιες αυξήσεις και παρά την σφοδρή αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης, ψήφισε την φαρμακερή αύξηση των δημοτικών τελών. Συγκεκριμένα η μικρότερη αύξηση (36,4%) επιβλήθηκε στις βιομηχανίες στη ΒΙΠΕ, ενώ στα σπίτια η αύξηση που επιβλήθηκε είναι ακόμη μεγαλύτερη αφού είναι 40,3%. Στα καταστήματα που είναι μέχρι 150 τ.μ. επιβλήθηκε αύξηση 53,8%!!!

ΔΗΜΟΤΕΣ: Τους "παίρνει
το κεφάλι" ο Πλιάκος...
Ειδικότερα τα δημοτικά τέλη καθαριότητας - φωτισμού για το οικ. έτος 2016 καθορίστηκαν ως εξής:
>>> Για κτίρια εντός της ΒΙΠΕ από 1,10 € σε 1,50 € (αύξηση 36,4%)
>>> Για κατοικίες από 0,57 € σε 0,80 € (αύξηση 40,3%)
>>> Για τα καταστήματα που είναι ως 150 τμ από 0,71 € σε 1,10 € (αύξηση 53,8%), ενώ για τα μεγαλύτερα των 150 τμ καταστήματα παρέμειναν ίδια.



Το λάθος των 673.000 € του κ. Πλιάκου - Οι δημότες πληρώνουν το …μάρμαρο!!!
Έπεσε έξω κατά 673.000 €!!!
Κυριολεκτικά “τρέλα” επικράτησε στις προβλέψεις του δημάρχου κ. Μιχ. Πλιάκου, αφού έπεσε έξω κατά 60%. Συγκεκριμένα πέρυσι (Δεκέμβριος 2014) είχε διαβεβαιώσει (ΑΔΑ: 7ΞΙ5ΩΡΓ-330) ότι τα έσοδα το 2015 από δημοτικά τέλη καθαριότητας – φωτισμού θα ήταν 1.797.154 € και τελικά ήταν 1.124.527 €, δηλαδή 673.000 € λιγότερα (ΑΔΑ: ΩΔΒΘΩΡΓ-ΝΣΡ)!!!
Έτσι ο κ. Δήμαρχος “τα κανόνισε μια χαρά και ...δυό τρομάρες” και τα αντίστοιχα προβλεπόμενα έξοδα και δαπάνες του Δήμου Ζίτσας για το τρέχον έτος 2015, ήταν κατά 673.000 € παραπάνω!!!
Και τώρα το …μάρμαρο του λάθους των 673.000 € του κ. Πλιάκου καλούνται να το πληρώσουν οι δημότες του Δήμου Ζίτσας, εν μέσω της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων!!! OLEOLEOLE!!! «Θερμά Συγχαρητήρια» κ. Πλιάκο!!!

"Κερδοσκοπία"; Τι τον έκανε και άλλαξε μέσα σε 2 εβδομάδες;;;
Και όλα αυτά όταν μόλις προ 15 ημερών στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ζίτσας ο κ. Πλιάκος παρουσίασε ισοσκελισμένα τα έσοδα – έξοδα (εδώ), χωρίς τις υπέρογκες αυξήσεις. Το ερώτημα που γεννάται είναι: Αφού προ 2 εβδομάδων “έκλεινε ο λογαριασμός” χωρίς αυξήσεις, γιατί τώρα ξαφνικά αυξάνει τα τέλη μέχρι 54%;;;
Πρόκειται για πολιτική ανικανότητα ή κρύβεται κάτι άλλο;


Η αντιπολίτευση
Ο Βασίλης Γαρδίκος με ιδιαίτερα έντονο τρόπο αντέδρασε στην “χαραρτσοπρόταση” του κ. Πλιάκου ασκώντας δριμύτατη κριτική και παρέθεσε στοιχεία που δε δικαιολογούν την αύξηση αυτή. Την ίδια έντονη κριτική άσκησαν και ο Θοδωρής Στέφος, ο Μανώλης Ματσάγκας και ο Σωτήρης Μανούσης. Όπως είπαν –και αποτύπωσε με γραπτή πρόταση ο Μαν. Ματσάγκας- έπρεπε να υπάρχει τεκμηριωμένη μελέτη για όλα τα έσοδα – έξοδα, στηλιτεύοντας ταυτόχρονα την απόλυτη προχειρότητα της “χαρατσολογικής” του κ. Πλιάκου.

Κινητοποιήσεις
Μετά τις φαρμακερές αυξήσεις των τελών, θεωρείται βέβαιο ότι στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου προγραμματίστηκε να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός του 2016, ο οποίος περιλαμβάνει τις υπέρογκες αυξήσεις (την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015 στις 7:00 μμ) θα υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από οργισμένους δημότες.