Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Χαστούκι στο δήμαρχο Ζίτσας κ. Μιχ. Πλιάκο από την Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων. Κάνει λόγο για “φωτογραφική” προκήρυξη και αποκλεισμούς!

«Αυθαίρετος, παράνομος και αντιδεοντολογικός ο διαχωρισμός …να τροποποιήσετε άμεσα το συγκεκριμένο όρο της συγκεκριμένης προκήρυξης»
ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
    Με επιστολή προς τον Δήμαρχο Ζίτσας κ. Πλιάκο, που υπογράφει η Γενική Γραμματέας του Ελληνικού Τμήματος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων Σάγια Τσαουσίδου, αφού κάνει λόγο για «πρωτόγνωρη για τα δημοσιογραφικά χρονικά διαδικασία», ζητά την άμεση τροποποίηση της προκήρυξης χαρακτηρίζοντας το διαγωνισμό αντιδεοντολογικό, αυθαίρετο και παράνομο.
    Μετά τον πρότινος χαρακτηρισμό του κ. Πλιάκου ως «ψευτοΜιχάλη» (όπως...
ανέφερε με άρθρο του ο Διευθυντής του ΒΗΜΑnews) επειδή «Δεν είχε κανένα πρόβλημα να πει ψέματα στους δημοσιογράφους των τοπικών τηλεοπτικών σταθμών, προκειμένου να εξασφαλίσει λίγα δευτερόλεπτα προβολής», έρχεται τώρα η έντονη διαμαρτυρία της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων σχετικά με την προκήρυξη του Δήμου Ζίτσας για την πρόσληψη ειδικού συνεργάτη (εδώσε θέματα προβολής, τύπου, επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων.
    Κι αυτό, γιατί όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, αυθαίρετα ζητείται η προσκόμιση βεβαίωσης μέλους μόνο κάποιας συγκεκριμένης ένωσης!!! Σαν δηλαδή να θέλει πχ δικηγόρο και να ζητάει μόνο από την Νομική Θράκης, αποκλείοντας όλους τους άλλους!!!   

Αναλυτικά όλη η ανακοίνωση της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων