Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

“Στενές σχέσεις”: Έγινε στη Γερμανία η συνάντηση του αντιδημάρχου του Δήμου Ζίτσας κ. Στ. Μιχάλη με τον κ. Φούχτελ, ειδικό απεσταλμένο και εκπρόσωπο της κ. Μέρκελ στην Ελλάδα…

Η Γερμανική εταιρεία “HUT GmbHείναι πλέον ο μεγαλύτερος εταίρος στην επεξεργασία της λυματολάσπης της ΔΕΥΑΙ στην Ελεούσα, σε συνεργασία με τον άντρα της Τατιάνας (τον κ. Κ. Σταύρου).
    Συνάντηση με τον κ. Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ, τον ειδικό απεσταλμένο στην Ελλάδα της Γερμανίδας Καγκελαρίου κ. Μέρκελ και του κ. Σόϊμπλε, είχε ο αντιδήμαρχος του Δήμου Ζίτσας κ. Στεφ. Μιχάλης, ο οποίος παρευρέθηκε στην Ελληνογερμανική Συνέλευση στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Ανάπτυξης και Συνεργασίας στη Γερμανία κατά την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου.  
    Επίσης ο αντιδήμαρχος είχε συνάντηση με Γερμανούς εκπροσώπους της...
περιοχής Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας για συνεργασία. Η συνάντηση έγινε στο Βερολίνο στις 5 Μαρτίου 2015.

Το Γερμανικό ενδιαφέρον και η λυματολάσπη
    Ανεξάρτητα από τις συναντήσεις του αντιδημάρχου κ. Στεφ. Μιχάλη με τον κ. Φούχτελ και τα θέματα που συζήτησαν, το Γερμανικό ενδιαφέρον για το Δήμο Ζίτσας είναι έντονο, αφού ήδη η Γερμανική εταιρεία “H-U-T Umwelt und Technologien GmbH” στο επίσημο site της (εδώ) ανακοίνωσε επίσημα ότι είναι ο μεγαλύτερος εταίρος της κοινοπραξίας που έχει αναλάβει το έργο της επεξεργασίας λυματολάσπης της ΔΕΥΑΙ.
    Πρόκειται για την λυματολάσπη του άντρα της Τατιάνας, του κ. Κ. Σταύρου, την οποία μάλιστα η Γερμανική εταιρεία περιγράφει ότι ανέλαβε μέσω της αδερφής εταιρείας (sister company) “WATT S.A. Waste Applied Technologies and Transport” (εδώ).
    Παράλληλα η ΔΕΥΑΙ έχει εγκρίνει (εδώ) την κοινοπραξία με την Γερμανική εταιρεία και την πληρώνει κανονικά (εδώ).

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ζίτσας
    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η ενημέρωση που θα κάνει στο αποψινό δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ζίτσας για το θέμα ο δήμαρχος κ. Μιχ. Πλιάκος, μετά την πρόσφατη σύσκεψη που είχε με τη ΔΕΥΑΙ για το ζήτημα της λυματολάσπης, αλλά και ο αντιδήμαρχος κ. Στεφ. Μιχάλης για το περιεχόμενο των συζητήσεών του με τον εκπρόσωπο της κ. Μέρκελ και του κ. Σόϊμπλε, τον κ. Φούχτελ.