Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Από γκάφα του δημάρχου κ. Πλιάκου μπορεί να απενταχθεί η πλατεία νέου Δημαρχείου!!!

(Δείτε τα ΒΙΝΤΕΟ) Η αποπεράτωση της πλατείας του νέου Δημαρχείου του Δήμου Ζίτσας εντάχθηκε σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, αλλά μπορεί να απενταχθεί ή να πάει πίσω λόγω κακής σύνθεσης του Δημοτικού Συμβουλίου!!! Ενώ ήξεραν ότι βρίσκεται μέσα στα όρια της Βουνοπλαγιάς έβαλαν και ψήφισε πρόεδρος άλλου χωριού!
    Μια γκάφα του δημάρχου κ. Μιχ. Πλιάκου μπορεί να είναι η αιτία για να πάει πολύ πίσω η αποπεράτωση της πλατείας του νέου Δημαρχείου του Δήμου Ζίτσας.
    Πρόκειται για την “περίφημη” μελέτη της προηγούμενης δημοτικής αρχής του κ. Ρογκότη, με την τσιμεντοποίηση και τις πίστες για σκέιτμπορτ, πατίνια και ποδήλατα, η οποία  είχε προκαλέσει την αντίδραση όλων σχεδόν των κατοίκων της Ελεούσας, αλλά και ...
σύσσωμων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης προ 3ετίας περίπου.

Το χρονικό
    Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 20ης Νοεμβρίου 2014, προσκλήθηκε και ψήφισε ο πρόεδρος της Ελεούσας κ. Δ. Αθανασίου, για το έργο που βρίσκεται στα διοικητικά όρια της Βουνοπλαγιάς, αντί του κ. Χρ. Μπάρτζιου προέδρου της Βουνοπλαγιάς! 
    Ανάμεσα από τις οδούς Ελευθερίας και Δημοκρατίας, δηλαδή τους 2 δρόμους που περικλείουν το οικόπεδο του νέου δημαρχείου και πέρα είναι γραμμένο στις επίσημες αποφάσεις ορίων από ανέκαθεν ότι είναι μέσα στα όρια της Βουνοπλαγιάς και ας είναι δίπλα στην Ελεούσα! 

Η …αποκάλυψη
    Όπως μάλιστα φαίνεται και από το ΒΙΝΤΕΟ στη συνέχεια, έγκαιρα και πριν το Δημοτικό Συμβούλιο, ο πρόεδρος της Βουνοπλαγιάς Χρ. Μπάρτζιος ενημέρωσε το δήμαρχο κ. Μιχ. Πλιάκο
    Και εξέφρασε τις ενστάσεις του, όχι για το έργο με το οποίο συμφωνεί, αλλά για το γεγονός ότι αγνοήθηκε η τοπική κοινωνία της Βουνοπλαγιάς. Όπως είπε ο κ. Μπάρτζιος η δημοτική αρχή όφειλε να διαβουλευθεί με την τοπική κοινωνία της Βουνοπλαγιάς για ένα έργο μέσα στα όριά της. 
    Τόνισε μάλιστα ότι ενημέρωσε τηλεφωνικά το δήμαρχο από πριν και αφού το μέρος υπάγεται στη Βουνοπλαγιά ενίσταται γιατί είναι ανεπίτρεπτο να ψηφίζει ο πρόεδρος άλλου χωριού.

Οι συνέπειες
    Όπως φαίνεται αυτή η γκάφα της “περιφρόνησης” της Βουνοπλαγιάς εκ μέρους του δημάρχου κ. Πλιάκου (και η πρόσκληση από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παν. Λιάκο προς τον πρόεδρο άλλου χωριού (!!!) να ψηφίσει στη θέση του προέδρου της Βουνοπλαγιάς), μπορεί να “κοστίσει” την απένταξη του έργου και συνεπώς την καθυστέρησή του για 2 ή 3 χρόνια. Τη στιγμή μάλιστα που ο δήμαρχος ήταν ενημερωμένος!!!
    Τούτο, αφού η Αποκεντρωμένη Ηπείρου που εξετάζει και εγκρίνει τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου πιθανότατα θα ακυρώσει την απόφαση λόγω κακής σύνθεσης του Συμβουλίου!
    Όπως δηλαδή αν πχ για την πλατεία της Κληματιάς ψήφιζε ο πρόεδρος της Ασφάκας!!!

Οι ευθύνες του δημάρχου
    Και βέβαια σε μια τέτοια περίπτωση οι ευθύνες του δημάρχου θα είναι τεράστιες, αφού ο κ. Πλιάκος έπρεπε να “τολμήσει” να παραδεχθεί τη γκάφα του ή το λάθος του στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να “περάσει” στην απόφαση η ψήφος του προέδρου της Βουνοπλαγιάς για να μην υπάρχει ούτε πρόβλημα στην απόφαση, αλλά ταυτόχρονα ούτε και αγνόηση της Βουνοπλαγιάς.
    Κάτι που πολιτικά οφείλει ο κ. Πλιάκος να κάνει στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δείτε τα βίντεο στο YouTube εδώ 1 και εδώ 2