Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Αυτοκαταστροφική απάντηση -«πολιτικό τραλαλά»- της κ. Τατιάνας Καλογιάννη στην επερώτηση της «Ήπειρος Ανατροπής» για το bypass στο βιολογικό…

Ενώ η αντιπεριφερειάρχης συνελήφθη πολιτικά «με τη γίδα στην πλάτη», κάνει(!!!) και υποδείξεις στο ΣΥΡΙΖΑ. Ομολογεί την αυθαίρετη προσθήκη ολόκληρου έργου και την παραπλάνηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος!
Σε μια προσπάθεια να αποφύγει τον διάλογο “ενώπιος – ενωπίω” στην Επιτροπή Περιβάλλοντος και έτσι να τον υποβαθμίσει, η αντιπεριφερειάρχης κ. Τατ. Καλογιάννη απαντάει με δελτίο τύπου(!!!) στην θεσμική επερώτηση που κατέθεσε η παράταξη «Ήπειρος Ανατροπής» της Όλγας Γεροβασίλη προχθές Παρασκευή δια του Περιφερειακού Συμβούλου της  Σπύρου Πάικα (εδώ).
Η επερώτηση αφορά την πρωτοφανή ενέργεια της αντιπεριφερειάρχη να κάνει αυθαίρετη προσθήκη ολόκληρου έργου στην Επιτροπή Περιβάλλοντος χωρίς αυτό να περιλαμβάνεται στη δημόσια διαβούλευση που προηγήθηκε και να παραπλανήσει έτσι τόσο τα μέλη της Επιτροπής – περιφερειακούς συμβούλους ως προς την ψήφο τους, όσο και τους φορείς και τους πολίτες στερώντας τους το νόμιμο δικαίωμα να λάβουν μέρος στη διαβούλευση και να γνωμοδοτήσουν.
Αλλά "βλέποντας μόνο το τυρί και όχι τη φάκα", αυτοαποκαλύπτει με την...
απάντησή της η κ. Τατιάνα Καλογιάννη ότι ο λόγος που δεν απαιτήθηκε να προβεί σε «καμία απολύτως ενέργεια» είναι μόνο επειδή η ΔΕΥΑΙ αφαίρεσε το έργο που είχε προστεθεί παράτυπα και όχι επειδή η ίδια δεν παραπλάνησε επιτροπή και φορείς. Μάλιστα η ΔΕΥΑΙ αφαίρεσε το έργο αμέσως, 5 μέρες μετά το έγγραφο φωτιά (174552/26-8-2014) του Υπουργείου Περιβάλλοντος. 

Η αυθαίρετη προσθήκη και η παραπλάνηση
Στις 21 Μαΐου 2014 στις εφημερίδες και στο site της Περιφέρειας Ηπείρου (εδώ) δημοσιεύτηκε η πρόσκληση της δημόσιας διαβούλευσης για το έργο «Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων και σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση βιοαερίου, στην περιοχή του αεροδρομίου του Δήμου Ιωαννίνων, στο Νομό Ιωαννίνων.»
Όμως όπως αναφέρει στην επερώτησή της η παράταξη «Ήπειρος Ανατροπής», η κ. Καλογιάννη στις 14 Ιουλίου εισήγαγε στην Επιτροπή Περιβάλλοντος (εδώ θέμα 14ο) εντελώς αυθαίρετα και το έργο «Μελέτη έργων αποχέτευσης Δήμου Ιωαννιτών ως συνοδό έργο» χωρίς για αυτό να προηγηθεί η υποχρεωτική διαβούλευση και το εμφάνισε σαν ένα έργο μαζί με το προηγούμενο διαμορφώνοντας τον τίτλο σε «Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων και σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση βιοαερίου, στην περιοχή του αεροδρομίου του Δήμου Ιωαννίνων, στον Νομό Ιωαννίνων – Μελέτη έργων αποχέτευσης Δήμου Ιωαννιτών ως συνοδό έργο»!!!

κάντε κλικ για zoom στο έγγραφο
Οι υποδείξεις προς το ΣΥΡΙΖΑ!

Με "ύφος” μέλους της Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ η κ. Καλογιάννη προχωράει και σε υποδείξεις προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναλύοντας τη θέση της για το ποιες αναθεωρητικές και μεταρρυθμιστικές προτάσεις αλλοτριώνουν κάθε ανόθευτη κίνηση του μη συμπλεγματικού βραχίονα της ελληνικής αριστεράς (sic)!!!
Και πολιτικά κοντόμυαλα, εκτιμώντας ότι θα δημιουργήσει εσωτερικό ζήτημα στην παράταξη Γεροβασίλη και στο ΣΥΡΙΖΑ, λέει με ύφος «Ο τόπος έχει ανάγκη αναθεωρητικών και μεταρρυθμιστικών προτάσεων. Όμως, αυτές δεν μπορεί να προέρχονται από τα, εκ μεταγραφής, στελέχη ξεπερασμένων -υπό παρακμή- καθεστωτικών υπολειμμάτων που αλλοτριώνουν κάθε ανόθευτη κίνηση του μη συμπλεγματικού βραχίωνα της ελληνικής αριστεράς».

Για το Δήμο Ζίτσας
Τέλος η κ. Καλογιάννη, ξεχνώντας ή μη γνωρίζοντας ότι το έργο θα εκτελεστεί μέσα στα όρια του Δήμου Ζίτσας, ισχυρίζεται ότι ο Δήμος Ζίτσας  μη νομιμοποιούμενος πολιτικά στέρησε τότε, από την περιοχή και τους πολίτες, ένα ακόμη ωφέλιμο έργο.
Μάλιστα ενώ το «λαθροπροστεθέν έργο» αφορά bypass στο βιολογικό προς τον Καλαμά, η κ. Τατιάνα νομίζει ότι είναι αντιπλημμυρικά έργα!!! Λεπτομέρειες εδώ .

Το δελτίο τύπου της κ. Τατιάνας Καλογιάννη













πηγή: epirusgate