Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΘΑΥΜΑΣΤΕ!!! Ο Πλιάκος είπε ΟΧΙ προσφυγή για τη μονάδα βιοαερίου στη ΒΙ.ΠΕ. Ροδοτοπίου για να «προστατευτεί το δημόσιο χρήμα και το κύρος των θεσμοθετημένων οργάνων»!!!

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ
    Όχι (κατά πλειοψηφία) στην προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας αποφάσισε κατά την κρίσιμη συνεδρίαση της η Οικονομική Επιτροπή (την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου). Η Επιτροπή θα αποφάσιζε αν ο Δήμος Ζίτσας θα κάνει ή όχι προσφυγή στο ΣτΕ (κοστίζει περίπου 1.500 €) για την ακύρωση της απόφασης της Αποκεντρωμένης που ενέκρινε περιβαλλοντικά το έργο της μονάδας βιοαερίου στο Ο.Τ. 6Γ της ΒΙΠΕ.
    Μειοψηφούντων των κ. Γαρδίκου και Γκαραλέα, ο δήμαρχος κ. Μιχ. Πλιάκος, που εισηγήθηκε το θέμα, πρότεινε να μη γίνει προσφυγή για τη μονάδα βιοαερίου στη ΒΙ.ΠΕ. Ροδοτοπίου για να  «προστατευτεί το δημόσιο χρήμα και το κύρος των θεσμοθετημένων οργάνων»!!! 
    Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα αυτό πλήθος δημοτών και εκπρόσωποι 18 φορέων

του Δήμου Ζίτσας με κείμενό τους (εδώ), είχαν κάνει έντονη μαζική παρέμβαση κατά το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο της 20ης Οκτωβρίου (εδώαπαιτώντας από το Δήμαρχο κ. Μιχ. Πλιάκο και από τη Δημοτική Αρχή «να πάρει θέση άμεσα στο πλευρό των κατοίκων κι όχι να μας γυρνάει την πλάτη», τονίζοντας ότι «με την υγεία των παιδιών μας δεν μπορεί να παίζει κανένας Δήμος, καμιά Περιφέρεια, κανένα Υπουργείο. Όσες αποφάσεις και να φέρουν  θα τις ανατρέψουμε στην πράξη». 
    Σημειώνεται ότι ισχυρό “πάτημα” βρήκε ο κ. Πλιάκος στη γνωμοδότηση του ορισθέντος δικηγόρου κ. Βασ. Γκούντα ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «θα ήταν άστοχη και αδικαιολόγητη η άσκηση αίτησης ακύρωσης, αφού είναι βέβαιο ότι δεν θα οδηγούσε σε κανένα θετικό αποτέλεσμα».
   
Η ΑΠΟΦΑΣΗ