Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

«Άτολμο πολιτικό έρμαιο» της Τατιάνας ο δήμαρχος Ζίτσας κ. Πλιάκος…

Δεν συμφώνησε να γίνει αναφορά στην πολεοδομία και ασφαλιστικά μέτρα, για τις εργασίες στο χωράφι της λυματολάσπης - (ΒΙΝΤΕΟ από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου)
Αναπόφευκτα, σχηματίστηκε σε πολλούς η εντύπωση ότι “παλεύει” υπέρ των συμφερόντων του άντρα της Τατιάνας και όχι υπέρ του Δήμου του και των δημοτών του.
     Πολιτικά «άτολμο έρμαιο» της αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου Τατιάνας Καλογιάννη αποδείχτηκε ο δήμαρχος Ζίτσας κ. Μιχ. Πλιάκος κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας. 
    Όταν μπήκε από τον κ. Γαρδίκο το θέμα των εργασιών που εκτελούνται από τον άντρα της Τατιάνας στο...

χωράφι που θα γίνει η ιδιωτική μονάδα λυματολάσπης στην Ελεούσα, προσπάθησε «με νύχια και με δόντια» να αποφύγει τη συζήτηση.
    Μετά από την έντονη πίεση σύσσωμης της αντιπολίτευσης και υπό το "βάρος" της κατακραυγής ακόμη και από δικούς του συμβούλους προσπάθησε να πάει το θέμα στο τέλος (!!!) για να συζητηθεί τα …μεσάνυχτα. Και αφού η πίεση της αντιπολίτευσης τον ανάγκασε να δεχθεί τη συζήτηση (έστω και μετά από μία ώρα συζήτηση υπηρεσιακών θεμάτων), τότε ως λάτρης(;) της λογικής «στείλε το θέμα σε μια επιτροπή και …”καλό ξημέρωμα”», πρότεινε αρχικά μια διαπαραταξιακή επιτροπή παρακολούθησης(!!!) και τελικά κατέληξε σε μια πρόταση “αγρανάπαυσης” του Δήμου Ζίτσας για το θέμα αυτό. Εκεί πραγματικά αποκαλύφθηκε η πραγματικότητα.

Η συζήτηση
    Ο εισηγητής του θέματος κ. Βασ. Γαρδίκος είπε ότι επισκέφθηκε το συγκεκριμένο χωράφι και διαπίστωσε τις εργασίες που εκτελούνται. Πρότεινε να γίνει «αύριο το πρωί» έγγραφη αναφορά στην πολεοδομία να ελέγξει αν είναι αυθαίρετες και χωρίς άδεια οι εργασίες. Και ταυτόχρονα ο Δήμος με ασφαλιστικά μέτρα να ζητήσει από το δικαστήριο να σταματήσουν οι εργασίες. Παράλληλα να γίνει διαπαραταξιακή επιτροπή. Με την πρόταση αυτή συντάχθηκαν και οι παρατάξεις του κ. Βούζα (ο ίδιος απουσίαζε), του κ. Ματσάγκα (ΣΥΡΙΖΑ) και του κ. Μανούση (Λαϊκή Συσπείρωση). 
    Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Γαρδίκος υπενθύμισε την ομόφωνη θέση του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου κατά της συγκεκριμένης ιδιωτικής μονάδας, καθώς επίσης και την δημόσια δέσμευση του κ. Πλιάκου ότι «σέβεται και θα σεβαστεί την απόφαση αυτή και την νομιμότητα». Όπως επισήμανε ο κ. Γαρδίκος, ο ιδιώτης επενδυτής πήρε μόνο έγκριση περιβαλλοντικών όρων από την Αποκεντρωμένη Ηπείρου (κατά της οποίας μάλιστα εκκρεμεί προσφυγή) και δεν πήρε καμία άδεια για τις εργασίες που εκτελεί οι οποίες είναι παράνομες.

Η πρόταση
    Ο κ. Πλιάκος ήταν κάθετα αντίθετος σε αναφορά προς την πολεοδομία και κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων για άμεσο σταμάτημα των εργασιών. Μάλιστα όταν κάποια στιγμή ισχυρίστηκε ότι ο άντρας της Τατιάνας έχει άδεια, και ο κ. Γαρδίκος του είπε έχει μόνο μια απλή έγκριση περιβαλλοντικών όρων και όχι άδεια, συνέβη το …αμίμητο!!!
    Πρότεινε ο κ. Πλιάκος ο Δήμος Ζίτσας να μην πάει ούτε στην πολεοδομία, ούτε σε ασφαλιστικά μέτρα για τις χωρίς άδεια εργασίες και να περιμένει (πόσο;) να απαντήσει ο Υπουργός για τα περιβαλλοντικά!!! Δηλαδή να αφήσουν τον άντρα της Τατιάνας να κάνει εργασίες για την ιδιωτική μονάδα λυματολάσπης χωρίς άδεια και να μην αντιδρά ο Δήμος Ζίτσας «περιμένοντας αναπαυτικά στην πολυθρόνα του» πότε θα απαντήσει ο Υπουργός!!! Ουσιαστικά “αγρανάπαυση” του Δήμου Ζίτσας για το θέμα αυτό.

Υπέρ τίνος;;;
    Όσοι παρακολούθησαν τη συζήτηση έβγαλαν τα συμπεράσματά τους και έκαναν τις κρίσεις τους. Ασφαλώς είναι λογική η εντύπωση που πολλοί αποκόμισαν, ότι ο κ. Πλιάκος “παλεύει” υπέρ των συμφερόντων του άντρα της Τατιάνας και όχι υπέρ του Δήμου του και των δημοτών του.

Το δια ταύτα…
    Τελικά μέσα από σφοδρές αντιδράσεις η πλειοψηφία ψήφισε την πρόταση του κ. Πλιάκου, ενώ σύσσωμες και οι 4 παρατάξεις της αντιπολίτευσης ψήφισαν να γίνει «αύριο το πρωί» έγγραφη αναφορά στην πολεοδομία να ελέγξει αν είναι αυθαίρετες και χωρίς άδεια οι εργασίες. Και ταυτόχρονα ο Δήμος με ασφαλιστικά μέτρα να ζητήσει από το δικαστήριο να σταματήσουν οι εργασίες.
    Όμως όπως όλα δείχνουν, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης θα προχωρήσουν μόνες τους στις παραπέρα ενέργειες, προκειμένου να σταματήσουν την μονάδα λυματολάσπης στην Ελεούσα.

Στιγμιότυπα…
    Πολύ αρνητικά σχολιάστηκε το γεγονός ότι ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Άλκης Βότσικας ούτε καν άνοιξε το στόμα του σε όλη τη διάρκεια της συζήτησης, παρά το ότι αυτός έχει την αρμοδιότητα ενώ είναι και από την Ελεούσα. 
    Η ίδια αρνητική εντύπωση σχηματίστηκε και για τους άλλους Ελεουσιώτες δημοτικούς συμβούλους του κ. Πλιάκου (Γιάννα Γεωργούλη, Ν. Σφήκας, Φ. Ράρρας), οι οποίοι (αναγκάστηκαν ;) ψήφισαν την πρόταση του κ. Πλιάκου.

Δείτε κλικ εδώ το ΒΙΝΤΕΟ με τα σημαντικότερα αποσπάσματα από τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.