Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Πρωτότυπη απευθείας ανάθεση του Πλιάκου!

Μηχανικός του Πολυτεχνείου θα μετρήσει τα ρολόγια του νερού!!! Λεπτομέρειες…
    Είτε είναι αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, είτε για άλλο λόγο ένα είναι σίγουρο: ο Μιχάλης Πλιάκος πρωτοτυπεί στις απευθείας αναθέσεις. Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ζίτσας ξεκίνησε …εντυπωσιακά την πρώτη – πρώτη μέρα που ανέλαβε καθήκοντα, όταν έκανε απευθείας ανάθεση για το καθάρισμα(!!!) των τζαμιών του παλιού δημαρχείου στην Ελεούσα.
    Τώρα έκανε την 2η έκπληξη!!! Ανέθεσε (στις 8 Σεπτεμβρίου) το μέτρημα των ρολογιών του νερού σε 5 χωριά σε μηχανικό του Πολυτεχνείου και μάλιστα…
με ειδικότητα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών (του ανέθεσε την εργασία καταγραφής της ένδειξης 1.179 περίπου υδρομέτρων του δικτύου ύδρευσης στα χωριά Ροδοτόπι, Κ. Λαψίστα, Λύγγο, Νεοχώρι και Μ. Γαρδίκι).
    Φαίνεται ότι μάλλον η οικονομική κρίση διεύρυνε το πεδίο των υποψήφιων προς ανάθεση, ανάμεσα στους οποίους ο κ. Πλιάκος μπορούσε να επιλέξει. Μέχρι τώρα αυτό ήταν δουλειά υδραυλικών, αλλά αποδεικνύεται ότι και οι μηχανικοί κάνουν εξίσου καλά την εργασία αυτή.
    Μάλιστα όπως δείχνουν τα στοιχεία «με τιμή χονδρικής». Πώς μπορεί διαφορετικά να εξηγηθεί ότι τώρα ο μηχανικός θα πληρωθεί με 1.750 € για το μέτρημα του 2ου τετράμηνου του 2014 στα χωριά Ροδοτόπι, Κ. Λαψίστα, Λύγγο, Νεοχώρι και Μ. Γαρδίκι (περίπου 1,5 € το ένα), ενώ η προηγούμενη δημοτική αρχή τα είχε αναθέσει σε υδραυλικό για το 3ο τετράμηνο του 2012 με 3.500 € και για το 2ο τετράμηνο του 2012 τα είχε αναθέσει πάλι σε υδραυλικό με 2.611,76 €!!! 
    Εκτός αν τώρα ο κ. Πλιάκος δεν ανέθεσε να μετρηθούν όλα τα υδρόμετρα στα χωριά αυτά αλλά λιγότερα…
    Κατά τα λοιπά από τις απευθείας αναθέσεις του κ. Πλιάκου ξεχωρίζει η 2η προς τον υδραυλικό κ. Χρυσ. Ευαγγέλου με 3.000 € αυτή τη φορά (8-9-2014) ενώ η 1η ήταν στις 4-9-2014 με 1.568,98€.  

Οι αποφάσεις: