Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Ποιοι ορίστηκαν αντιδήμαρχοι στο Δήμο Ζίτσας…

Μπάχαλο και παράπονα με το …καλημέρα, ο Πλιάκος έκοψε την Ελεούσα! Έβαλε το Βότσικα επί της ...λυματολάσπης!!!
    Έντονοι είναι οι τριγμοί στο Δήμο Ζίτσας από τον ορισμό των αντιδημάρχων, καθώς η έλλειψη στελεχών οδήγησε τον Δήμαρχο κ. Μιχαήλ Πλιάκο σε ένα “αλαλούμ ορισμό”. 
    Συγκεκριμένα πραγματικά ουσιαστικός αντιδήμαρχος είναι μόνο ο κ. Δημ. Λάμπρου ο οποίος (εκτός από τα διοικητικά και οικονομικά) έχει την εποπτεία του συνόλου του προσωπικού του Δήμου, ακόμη και αυτού που υπάγεται σε άλλους αντιδημάρχους. Ακόμη έχει την εποπτεία όλων των Νομικών Προσώπων του Δήμου (Κοινωφελή, Νομικό Δημοσίου Δικαίου και Σχολικές Επιτροπές), ενώ θα αναπληρώνει το Δήμαρχο.
    Πέραν του κ. Δημ. Λάμπρου ορίστηκαν κατά σειρά μετά οι:...
δεύτερος ο Θωμάς Μάστακας (καθαριότητας & καθημερινότητας), τρίτος ο Βαγ. Γκουγιάννος (μηχανήματα και ύδρευση), τέταρτος ο Άλκης Βότσικας (περιβάλλοντος, αγροτικών και κοινωνικών) και πέμπτος ο  Στέφανος Μιχάλης (Θαρύπας) στα θέματα πολιτιστικών και αθλητικών. Όρισε επίσης και έναν εντεταλμένο σύμβουλο.
    Άμισθοι θα είναι οι 2 δημόσιοι υπάλληλοι (Λάμπρου και Θαρύπας) και αντιμισθία θα λαμβάνουν οι υπόλοιποι τρείς (Μάστακας, Βότσικας και Γκουγιάννος).

Οι …διαπραγματεύσεις
    Όπως σας είχαμε ενημερώσει σε περίπτωση που τελικά δέχονταν να αναλάβει ο κ. Λάμπρου θα έμενε εκτός ο κ. Φ. Ράρρας, όπως και έγινε, ενώ στη μάχη Βαγ. Γκουγιάννου – Γιάννας Γεωργούλη νικητής αναδείχτηκε ο πρώτος. 
    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Δήμαρχος "υπέκυψε" στην απαίτηση του κ. Λάμπρου να είναι αντιδήμαρχος 5ετίας, προκειμένου αυτός να δεχθεί να αναλάβει. Η έλλειψη κατάλληλων στελεχών, έκανε "μονόδρομο" τον ορισμό του κ. Λάμπρου με υπερβολικές μάλιστα αρμοδιότητες. 
    Ομοίως, λόγω έλλειψης στελεχών ο κ. Πλιάκος αναγκάστηκε να μην ορίσει αντιδήμαρχο τεχνικών έργων, αφήνοντας έτσι το κρισιμότατο αυτό κομμάτι του Δήμου κυριολεκτικά στον ...αέρα.
    Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι οι δύο  αντιδήμαρχοι (Μάστακας και Γκουγιάννος) των οποίων το …χαρτοφυλάκιο προβλέπει διαχείριση προσωπικού, ουσιαστικά είναι «γυμνοί», αφού το προσωπικό υπάγεται στον κ. Λάμπρου.
    Ριγμένος θεωρείται ο κ. Άλκης Βότσικας που δεν έχει ούτε προσωπικό, αλλά ούτε κάποια ουσιαστική αρμοδιότητα (πέραν της λυματολάσπης), ενώ τον κατατάσσει προτελευταίο στη σειρά (τέταρτο).
    Η κατάσταση από το πρωί στο Δημαρχείο είναι τεταμένη, ενώ δεν αποκλείονται εξελίξεις τις επόμενες μέρες.

Η …γεωγραφία
    Ο κ. Πλιάκος από την Ελεούσα  έκανε έναν μόνο αντιδήμαρχο, τον κ. Βότσικα, τον οποίο μάλιστα φρόντισε να «ξεφορτώσει» από αρμοδιότητες. Έβαλε δύο από την Εκάλη (Λάμπρου και Γκουγιάννο), έναν από τους Μολοσσούς (Θαρύπα), καθώς και τον κ. Μάστακα από τη Ζωοδόχο.