Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Λογικά ανεξήγητο(;). Άλλος έχει το όνομα και άλλος τη χάρη και το μισθό…

Ο Βούζας πήρε 92 ψήφους, έβγαλε πρόεδρο που φαίνεται ότι «κάηκε στο φούρνο» και τελικά αποφάσισαν να είναι αυτός του Πλιάκου με 80 ψήφους!!!
    Αποφάσισαν άλλον για πρόεδρο! Η απόφαση που πάρθηκε το πρωί της Τρίτης 11 Ιουνίου 2014 είναι ξεκάθαρη. 
    Ενώ ο συνδυασμός του Χρυσ. Βούζα ήρθε πρώτος με 92 ψηφοδέλτια και ο συνδυασμός του Μιχ. Πλιάκου δεύτερος με 80 ψηφοδέλτια και σύμφωνα με το Νόμο πρόεδρος στο συγκεκριμένο χωριό θα έπρεπε να είναι ο υποψήφιος (με τους περισσότερους σταυρούς) του Βούζα, τελικά αντί του κανονικού, πρόεδρος θα είναι ο υποψήφιος του Πλιάκου!!!.
    Άλλα θέλουν οι ψηφοφόροι και άλλα συμβαίνουν στο Δήμο Ζίτσας και συγκεκριμένα...
στο Γραμμένο. Εκεί από το συνδυασμό του κ. Βούζα (που ήρθε πρώτος), για τοπικός πρόεδρος πλειοψήφησε η «φουρνάρισσα» κ. Σοφία Μπούρμπου (αναπληρωματικός ο κ. Παπάζης Γιώργος). Ενώ από τον συνδυασμό του κ. Πλιάκου (που ήρθε δεύτερος) πλειοψήφησε ο κ. Άρης Παπαγιώτης (αναπληρωματικός ο κ. Θεοδώρου Γιάννης). Όμως πρόεδρος του Γραμμένου θα είναι ο κ. Άρης Παπαγιώτης!!!    

Η απόφαση
    Στην απόφαση του Δικαστηρίου που επικυρώνει τα αποτελέσματα, αναφέρεται καθαρά ότι στο Γραμμένο ο κ. Βούζας έλαβε 92 ψήφους και είναι πρώτος, έναντι 80 του κ. Πλιάκου. Όμως, από λάθος ασφαλώς, ανακηρύσσει εκεί ως πρώτο συνδυασμό αυτόν του κ. Πλιάκου και του δίνει τον πρόεδρο, ανακηρύσσοντας τον κ. Άρη Παπαγιώτη!!!
    Ως εδώ τα πράγματα είναι απλά, αφού όπως φαίνεται πρόκειται για ένα λάθος. Όμως η απόφαση των εκλογών δεν είναι μια τυχαία απόφαση, αλλά η καθοριστικότερη. Είδαμε όλοι τι είχε συμβεί στα Γιάννενα και την αναστάτωση που προκλήθηκε με τις έδρες. Βέβαια όταν συμβαίνουν τέτοια λάθη πάντα γίνεται μια απλή ένσταση και η απόφαση διορθώνεται. Όμως η απόφαση της ανακήρυξης είναι αυτή που ισχύει και ως πρόεδρος του Γραμμένου θα ορκιστεί και θα είναι ο κ. Άρης Παπαγιώτης.

    Εκτός αν… 
    Εκτός αν μέσα στην προθεσμία (5+7=12 μέρες και 15 για το ΣτΕ στην Αθήνα) η οποία λήγει στις 3:00 μ.μ. της Πέμπτης 26 Ιουνίου 2014 ο κ. Βούζας (ή άλλος που έχει έννομο συμφέρον) έκανε ένσταση. Όμως πάντα σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε δεν υποβλήθηκε καμία ένσταση από κανέναν!!! Το γιατί άγνωστο!!! Και η προθεσμία σε λιγότερο από μία ώρα λήγει!!! 

Ο …άλλος!
κλικ για zoom
    Ελπίζουμε να μην είναι έτσι τα πράγματα, να έκανε κάποιος ένσταση και τελικά πρόεδρος του Γραμμένου να είναι αυτή που ήθελαν οι δημότες η κ. Σοφία Μπούρμπου. Κάθε άλλη εξήγηση θα είναι ...ανεξήγητη!!! Αυτό θα γίνει σύντομα γνωστό καθώς και ο πιθανός τρόπος (πχ μπορεί να παραιτηθεί και ο κ. Άρης Παπαγιώτης και ο αναπληρωματικός του ο κ. Γιάννης Θεοδώρου κλπ). Άλλωστε σε κάθε άλλη περίπτωση ο κ. Άρης Παπαγιώτης δεν θα είναι αποδεκτός από τους κατοίκους, γεγονός που θα δημιουργήσει πλείστα όσα προβλήματα δημοκρατικής λειτουργίας.

Η απόφαση
Παραθέτουμε στη συνέχεια τα κρίσιμα αποσπάσματα από την 128/2014 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ιωαννίνων με την ανακήρυξη.