Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Παζάρι τέλος! Ανακλήθηκε η απόφαση του Δήμου Ζίτσας με αίτημα Πλιάκου…

Το καθιερωμένο παζάρι που διοργανώνονταν με επιτυχία κάθε χρόνο στην «πράσινη γωνία» στα φανάρια της Ελεούσας από 2-8 Σεπτεμβρίου, φέτος δεν θα γίνει. Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζίτσας ανακάλεσε την προ διμήνου απόφασή του για πραγματοποίηση της παραδοσιακής εμποροπανήγυρης, μετά την τοποθέτηση του νεοεκλεγέντος Δημάρχου κ. Μιχ. Πλιάκου.
Όπως είχε αποφασισθεί από τον Απρίλιο, το παζάρι...
θα γίνονταν εάν ο δήμαρχος που θα εκλέγονταν ήθελε να γίνει, αφού όλη η οργάνωση ολοκληρώνεται μέχρι 31 Αυγούστου, αλλά η λειτουργία του είναι στις αρχές Σεπτέμβρη και από 1/9 θα έχει εγκατασταθεί η νεοεκλεγείσα δημοτική αρχή.
Όπως είπε ο κ. Ρογκότης ο Δήμος Ζίτσας θα έχει τα πάντα έτοιμα, υπό την προϋπόθεση βέβαια ο κ. Πλιάκος ο οποίος είχε κληθεί και ήταν παρόν στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, να δηλώσει ότι επιθυμεί να γίνει το παζάρι. Επισήμανε μάλιστα ότι στην αρμόδια επιτροπή θα οριστεί να μετέχει ο κ. Πλιάκος και μέλη της παράταξής του, ώστε να έχουν αυτοί τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης, εφόσον βέβαια το επιθυμούν.
Παράλληλα αναφέρθηκαν τα οφέλη του Δήμου, τόσο τα οικονομικά (άνω των 120.000 €) όσο και οι αρκετές θέσεις εργασίας που δημιουργούνται, καθώς και η συναίνεση και το όφελος των τοπικών καταστηματαρχών (καφετέρειες, ταβέρνες, φούρνοι κλπ). Επίσης αναφέρθηκε ότι ο κόσμος θέλει το παζάρι, παρά την αντίδραση των καταστηματαρχών του όμορου Δήμου Ιωαννιτών.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Πλιάκος δήλωσε ότι διαφωνεί με την διενέργεια του παζαριού στις αρχές του Σεπτέμβρη που είναι καθιερωμένο. Είπε ότι αν η απερχόμενη δημοτική αρχή το θέλει οπωσδήποτε τότε να το μετατοπίσει μέσα στο καλοκαίρι. Επιπλέον είπε ότι όταν αναλάβει θα αποφασίσει εάν θα πραγματοποιήσει και πότε, γεγονός που στην καλύτερη περίπτωση μεταθέτει την διενέργεια του παζαριού το συντομότερο για το χειμώνα, λόγω της απαιτούμενης δίμηνης τουλάχιστον προεργασίας, σχετικών αποφάσεων κλπ.
Μετά από την κατηγορηματική αυτή δήλωση του κ. Πλιάκου, ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο ανακάλεσε την προηγούμενη απόφασή του, αφού η προϋπόθεση που είχε αποφασισθεί, να το θέλει δηλαδή να γίνει το παζάρι και η νέα δημοτική αρχή, δεν ισχύει. Επίσης δεν μπορεί να γίνει μέσα στο κατακαλόκαιρο, αφού ο κόσμος ξέρει για αρχές Σεπτέμβρη, αλλά και τότε προβλέπει η εκδοθείσα κανονιστική απόφαση η οποία δεν επιδέχεται τροποποίηση για τυπικούς λόγους.
Εντός και εκτός της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου, έγινε έντονη συζήτηση για πιέσεις που άσκησε ο Περιφερειάρχης κ. Καχριμάνης για ματαίωση του παζαριού, αφού αντιδρούν οι έμποροι του όμορου Δήμου Ιωαννιτών.