Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Απάντηση της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ Δήμου Ζίτσας στη «Λαϊκή Συσπείρωση»…

Με αφορμή την κατηγορία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κατά του επικεφαλής της «ΡΙΖΑ» Μαν. Ματσάγκα, ότι έστειλε έγγραφο χωρίς απόφαση και έγκριση του Δ.Σ. του Αμπελουργικού Συλλόγου.
    Η «ΡΙΖοσπαστική Ανατροπή Δήμου Ζίτσας» (ΡΙΖΑ) απαντάει στην ανακοίνωση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” που είχε τίτλο «Λαγός τη φτέρη κούναγε, κακό του κεφαλιού του» και συγκεκριμένα μόνο στο τμήμα εκείνο όπου η παράταξη του ΚΚΕ αναφέρεται στον υποψήφιο Δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ Μαν. Ματσάγκα.
    Χαρακτηρίζει τους δύο Δημοτικούς Συμβούλους της “Λαϊκής Συσπείρωσης” ως «υπό απόσυρση ομάδα συμβούλων» και ως «πρώην ηγεσία της δημοτικής παράταξης» και κάνοντας λόγο για «κατήφορο»  ισχυρίζεται ότι ο Τάκης Τζίμας και ο Κώστας Αγόρος...
συνέταξαν την ανακοίνωσή τους «διαστρεβλώνοντας την αλήθεια προς κομματικό όφελος».
    Υπενθυμίζουμε ότι με την ανακοίνωσή της η “Λαϊκή Συσπείρωση” κατηγορεί τον κ. Μαν. Ματσάγκα, υποψήφιο Δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ επειδή με έγγραφό του (όχι αρχικά αλλά μετά από 14 μέρες ως Πρόεδρος του Αμπελουργικού Συλλόγου Ζίτσας) «χωρίς φυσικά  να έχει απόφαση και την έγκριση του Δ.Σ. του Συλλόγου», συμπαραστάθηκε στην «εχθρική για τα συμφέροντα των φτωχών αμπελουργών στάση».
    Επισημαίνεται ότι η “ΡΙΖΑ” δεν φαίνεται να παίρνει σαφή θέση επί της ουσίας της τοποθέτησης του κ. Κ. Καραμπίνα και της ανακοίνωσης των κ. Τζίμα και Αγόρου ότι «ο κ. Καραμπίνας ζήτησε από τη δημοτική αρχή να μη δίνει βεβαιώσεις παραγωγής σταφυλιών για την απόσταξη τσίπουρου σε όσους δεν είναι παραγωγοί».

Αναλυτικά όλη η ανακοίνωση της ΡΙΖοσπαστικής Ανατροπής Δήμου Ζίτσας» (ΡΙΖΑ)

    «Η υπό απόσυρση ομάδα συμβούλων της δημοτικής παράταξης «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΙΤΣΑΣ», συνεχίζει τον κατήφορό της, διαστρεβλώνοντας την αλήθεια προς κομματικό όφελος.
    Το από 14 Οκτωβρίου 2013 έγγραφο του Αμπελουργικού Συλλόγου προς τον Δήμο Ζίτσας αναφέρεται στην ανάγκη τήρησης των διατάξεων του Ν. 2969/2001 «Αιθυλική αλκοόλη και αλκοολούχα ποτά» για την έκδοση των βεβαιώσεων παραγωγής των αμπελουργών και προφανώς και έχει την έγκριση του Δ.Σ., όπως είναι η πάγια αντίληψη και τακτική διοίκησης του Συλλόγου. Αλήθεια κάπως αργά και ενόψει των δημοτικών εκλογών δεν θυμήθηκε το μέλος του Δ.Σ. παρατυπία; Γιατί δεν διατύπωσε στο Δ.Σ. τόσο καιρό την αντίθεσή του;    
    Φαίνεται ότι τα μηνύματα από την ψήφο των πολιτών δεν έχουν γίνει μαθήματα για την πρώην ηγεσία της δημοτικής παράταξης «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΙΤΣΑΣ».  »