Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Μαλλιοτραβήγματα και κόντρες στο συνδυασμό Πλιάκου!!!

Εμπλοκή βουλευτικών γραφείων, τάξιμο αξιωμάτων και αντιδράσεις. Κουβέντες για ανέντιμη στάση. 
    Πριν «αλέκτωρ λαλήσει τρις» άρχισαν τα "μαλλιοτραβήγματα" και οι κόντρες μεταξύ των υποψηφίων στο συνδυασμό του Μιχ. Πλιάκου. Αφορμή στάθηκαν προβλήματα τόσο κυρίως στην ενότητα Πασσαρώνας που είναι η μεγαλύτερη και απαιτούνται 26 υποψήφιοι, όσο και στην ενότητα Ευρυμενών, όπου απαιτούνται 3 υποψήφιοι.

Οι …«διακοσμητικοί»
    Στην ενότητα Πασσαρώνας το σοβαρότερο πολιτικό ζήτημα δημιούργησαν υποψήφιοι που θεωρούν ότι γίνονται «διακοσμητικοί» μετά την εμφανή εμπλοκή βουλευτικών γραφείων που με την επιρροή τους στηρίζουν συγκεκριμένους υποψήφιους. 
    Η αρχή έγινε με την...
τοποθέτηση της Γιάννας Γεωργούλη από το γραφείο του βουλευτή κ. Κώστα Τασούλα με παράλληλη την απαίτηση αντιδημαρχίας. Την ίδια βοηθάει και ο κομματικός μηχανισμός αφού εκτός από πρόεδρος της ΝΔ Δήμου Ζίτσας, είναι και «κολλητή» με την πρόεδρο της ΝΟΔΕ Μαρία Κεφάλα.
    Η συνέχεια δόθηκε με το γραφείο του βουλευτή κ. Σταύρου Καλογιάννη που "έβαλε" ως υποψήφια την μόνη υπάλληλο της ΝΟΔΕ Στασινή Ράρρα που ξέρει άριστα και «από μέσα» τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ και θεωρείται άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος του κ. Καλογιάννη.
    Η κόντρα μεταξύ των συγκεκριμένων 2 υποψηφιοτήτων είναι μεγάλη, καθώς η Γ. Γεωργούλη αναμένεται να είναι στις 2 πρώτες θέσεις εκλογής (μαζί με τον Γιώργο Σταλίκα), ενώ η Στασ. Ράρρα «παλεύει» με το βουλευτικό σπρώξιμο να πλασαριστεί στη δεκάδα. 
    Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν πολιτικά «ανέντιμη» τη στάση που κρατάει ο κ. Πλιάκος, αφού αφήνει ελεύθερο χώρο στα βουλευτικά γραφεία και στις επιρροές τους. Έτσι μοιραία αυτοί αποκτούν το ρόλο του “νεροκουβαλητή σε ξένο μύλο”.

Οι ενστάσεις για τους πλειστηριασμούς
    Εμπλοκή παρουσιάστηκε και με τον κ. Γιώργο Σταλίκα, αφού θεωρείται ως  “σίγουρα πρώτος σε σταυρούς”, λόγω της μεγάλης επιρροής που έχει, αλλά και λόγω της, όπως λέγεται, «κρυφής» πριμοδότησής του από τον επικεφαλής Μιχ. Πλιάκο.
    Επειδή αν ο κ. Πλιάκος αποτύχει να εκλεγεί Δήμαρχος, πέραν του ιδίου, από την ενότητα Πασσαρώνας θα εκλεγεί μόλις ένας ακόμη δημοτικός σύμβουλος, με τίποτα ο κ. Πλιάκος δεν θέλει αυτή να είναι η Γιάννα Γεωργούλη, θεωρώντας ότι θα τον «πριονίσει» βάζοντας η ίδια την επόμενη φορά υποψηφιότητα για Δήμαρχος. Πολιτικά προτιμά να ενισχύει τον Γιώργο Σταλίκα που «είναι του χεριού του», αφήνοντας έτσι την Γιάννα Γεωργούλη εκτός Δημοτικού Συμβουλίου.
    Σοβαρές ενστάσεις για τον κ. Σταλίκα φέρεται ότι έθεσε ο κ. Σφήκας, αφού ο κ. Σταλίκας είχε λάβει μέρος σε πλειστηριασμό σε ακίνητο της οικογένειας Σφήκα στην Ελεούσα. Επίσης πάλι σε πλειστηριασμό είχε “χτυπήσει” και άλλο ακίνητο οφειλέτη στον Άγιο Ιωάννη αυτή τη φορά. Έντονες επίσης αντιδράσεις για τον κ. Σταλίκα υπάρχουν στην Ελεούσα, αφού οι ντόπιοι «δεν τον πάνε». 
    Τελικά οι αντιδράσεις αυτές "προσπεράστηκαν" από τον επικεφαλής κ. Μιχ. Πλιάκο, ο οποίος έχει ουσιαστικά τον Γιώργο Σταλίκα ως "το εξ απορρήτων δεξί του χέρι".

Στην ενότητα Ευρυμενών
    Σοβαρότατη εμπλοκή, υπήρξε επίσης με τον κ. Παναγιώτη Λιάκο, αφού σύμφωνα με πληροφορίες στην ενότητα Ευρυμενών, απαίτησε να είναι αυτός ο μοναδικός υποψήφιος από την Κληματιά. Τούτο επειδή έτσι μπορεί να υπολογίζει σε κάπου 110-120 ψήφους από τους περίπου 600 της Κληματιάς.
    Στο πλαίσιο αυτό κάμφθηκαν τελικά οι αντιρρήσεις «παραγόντων» της Ζωοδόχου, από τους οποίους ζητήθηκε να «πριμοδοτήσουν» με περίπου 30-40 ψήφους τον εκ Κληματιάς κ. Παν. Λιάκο. Το ίδιο ζητήθηκε και από άλλες εκτός Ευρυμενών περιοχές (πχ Ελεούσα για 50 ψήφους) ώστε να συμπληρωθεί από αυτές ένας αριθμός περί τους 200 ψήφους.
    Επίσης κατά τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Λιάκος απαίτησε από τον κ. Πλιάκο, σε περίπτωση εκλογής της παράταξης, να είναι αυτός ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κάτι που έγινε αποδεκτό.
    Έτσι για να αποτραπεί η εμπλοκή, ο Μιχ. Πλιάκος αναγκάστηκε να «συμπληρώσει» το συνδυασμό στην ενότητα Ευρυμενών με έναν “noname” συνταξιούχο υποψήφιο από το Κοκκινόχωμα και τέλος να κλείσει τους τρείς (3) υποψηφίους με μάλλον έναν “σώγαμπρο” εκ Καρίτσας. Έτσι φαίνεται ότι ξεπεράστηκε το ζήτημα που ανέκυψε με τον κ. Λιάκο.