Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

«Έφυγε» ο Ανδρέας Μπότσιος…

Ανακοινώσεις του ΝΑΡ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΥΡΙΖΑ.
    Ένας αγωνιστής της αριστεράς, ένας μάχιμος συνδικαλιστής και ένας άνθρωπος που τα τελευταία χρόνια είχε εμπλακεί με την αυτοδιοίκηση, έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Κυριακής.  Ο λόγος για τον Αντρέα Μπότσιο από τη Ζίτσα, ο οποίος χάθηκε σε ηλικία 54 μόλις ετών. 
    Ο Αντρέας Μπότσιος οργανώθηκε από νεαρός στο...
ΚΚΕ, έφυγε το 1989 και συνέχισε να αγωνίζεται μέσα από τις γραμμές του Νέου Αριστερού Ρεύματος και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Κτηνοτρόφος στο επάγγελμα, πρωτοστάτησε στους αγώνες και στις κινητοποιήσεις των παραγωγών από διάφορες θέσεις, είτε ως πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζίτσας, είτε ως μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Κτηνοτρόφων Ηπείρου. Είχε διατελέσει μέλος σε διάφορα όργανα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων. Ήταν μάχιμος ακόμα και όταν η υγεία του επλήγη σοβαρά, δεν το έβαλε ποτέ κάτω και συμμετείχε μέχρι και στους πρόσφατους αγώνες κατά τη ιδιωτικοποίησης της ΔΩΔΩΝΗ. 
    Έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος του δήμου Ζίτσας, εκλεγμένος στις εκλογές του 2006 και ήταν υποψήφιος σε πολλές εκλογικές μάχες. Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές ήταν υποψήφιος Δήμαρχος του Καλλικρατικού Δήμου Ζίτσας, καθώς και στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

    «Στην οικογένειά του, στους φίλους και τους συντρόφους του εκφράζουμε ειλικρινή συλλυπητήρια μαζί με μια υπόσχεση. Θα τον θυμόμαστε πάντα όρθιο, γελαστό και μάχιμο και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να γίνει πραγματικότητα αυτό που και εκείνος ήθελε», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Νέο Αριστερό Ρεύμα για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση Ηπείρου. 

    Ανακοίνωση για το θάνατο του Αντρέα Μπότσιου εξέδωσε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων – Ζίτσας. «Με βαθιά θλίψη και οδύνη αποχαιρετούμε τον σύντροφο - με την κυριολεξία της λέξης σύντροφο - Ανδρέα Μπότσιο.   Ο σύντροφος Ανδρέας ήταν ένα πρότυπο συντρόφου, πρότυπο Κομμουνιστή. Ένα υπόδειγμα αγωνιστή και μαχητή που μέχρι το τέλος - παρόλο που την  ασθένεια του - δεν τον εμπόδιζε να στέκεται στις επάλξεις του αγώνα για να μην ιδιωτικοποιηθεί η ΔΩΔΩΝΗ, για να μην καταστραφεί η ηπειρώτικη κτηνοτροφία και οι κτηνοτρόφοι. 
    Ο σύντροφος Ανδρέας από πολύ μικρός, από μαθητής στο νυκτερινό σχολείο και ταυτόχρονα ως οικοδόμος το πρωί, βρέθηκε στην πρωτοπορία των αγώνων για μόρφωση, δουλειά και προκοπή. Οργανώθηκε στην ΚΝΕ και το 1989 αντιτάχτηκε στον εκφυλισμό του κομμουνιστικού κινήματος, μαζί με χιλιάδες κομουνιστές και οργανώθηκε στο ΝΑΡ. Ο σύντροφος Ανδρέας έπαιξε καθοριστικό ρόλο τόσο στην δημιουργία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όσο και στην αγωνιστική της ισχυροποίηση.
    Στην οικογένειά του, στους φίλους και τους συντρόφους του εκφράζουμε ειλικρινή συλλυπητήρια μαζί με μια υπόσχεση.
    Θα συνεχίσουμε με το επαναστατικό ήθος του, τον αγώνα για να βρουν δικαίωση οι αγώνες του λαού και των εργαζομένων. Σύντροφε Ανδρέα να είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει», αναφέρει.

Επίσης ανακοίνωση εξέδωσε και η Δημοτική Οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ Δήμου Ζίτσας «Η Δημοτική οργάνωση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Δήμου Ζίτσας εκφράζει την βαθιά της θλίψη για το χαμό του συνεπή αγωνιστή Ανδρέα Μπότσιου.
Ο Ανδρέας Μπότσιος αποτέλεσε παράδειγμα ανθρώπου της αριστεράς, με τη συνέπεια, την αγωνιστικότητα και την ανιδιοτέλειά του. Βρεθήκαμε μαζί στους κοινωνικούς αγώνες και στην πάλη για μια κοινωνία δίκαιη και αταξική.
Θα βρίσκεται πάντα στη μνήμη μας, για την προσφορά και τη μαχητικότητά του»