Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Η 1η προεκλογική τηλεμονομαχία. Τι είπαν, πως τα πήγαν στην TV οι 3 μονομάχοι (ΒΙΝΤΕΟ)…

Για το Δήμο Ζίτσας. Σε ποιούς πήγαν τα στελέχη του Βλέτσα. Τα «παρατράγουδα»
    Στην εκπομπή «ΒΗΜΑ στον πολίτη» στην τηλεόραση της ΒΗΜΑ TV, διασταύρωσαν χθες τα ξίφη τους  οι τρείς μεγαλύτερες παρατάξεις που διεκδικούν το Δήμο Ζίτσας. Η παράταξη του κ. Γαρδίκου, του κ. Βούζα και του κ. Πλιάκου.
    Παρακολουθήσαμε την “αναμέτρηση” και εξασφαλίσαμε το ΒΙΝΤΕΟ της εκπομπής. Την παράταξη Γαρδίκου εκπροσώπησε ο Απ. Χανδόλιας, την παράταξη Βούζα ο Γιάννης Τσόλης και την παράταξη Πλιάκου ο Παν. Λιάκος. Το τελικό συμπέρασμα…
θα το βγάλετε μόνοι σας βλέποντας το ΒΙΝΤΕΟ πιο κάτω.

Οι... "μεταγραφές"
    Το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι τα στελέχη του Σάκη Βλέτσα (που δήλωσε ότι ΔΕΝ θα είναι υποψήφιος) κυριολεκτικά μοιράστηκαν στις τρεις παρατάξεις Γαρδίκου, Βούζα και Πλιάκου. Οι 2 από τους 3 εκπροσώπους χθες των παρατάξεων είναι πρώην στελέχη του Σάκη Βλέτσα.
    Έτσι είδαμε χθες στο πάνελ, τον κ. Βούζα να εκπροσωπεί ο Γιάννης Τσόλης, πρώην αντιδήμαρχος του κ. Βλέτσα και στέλεχος της παράταξής του. Τον κ. Πλιάκο εκπροσώπησε ο Παν. Λιάκος, στέλεχος επίσης του συνδυασμού του κ. Βλέτσα, ενώ άλλα στελέχη του βρίσκονται στο πλευρό του κ. Γαρδίκου.
    Έτσι λοιπόν όπως φαίνεται το 35,5 % που είχε λάβει στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές ο Σάκης Βλέτσας, «κόβεται» και «διανέμεται» πλέον σε απρόβλεπτα κομμάτια. 
    Αυτό ασφαλώς διαταράσσει τις «ισορροπίες» στα εκλογικά του Δήμου Ζίτσας, ενισχύοντας με πρώτη ματιά σημαντικά τους συνδυασμούς των κ. Γαρδίκου και Βούζα με ανθρώπους που μέχρι πρόσφατα δεν υπολόγιζαν. Είναι γεγονός ότι η νέα κατάσταση που διαμορφώνεται αποβαίνει σε βάρος του κ. Πλιάκου που προσδοκούσε να λάβει την «μερίδα του λέοντος».

Η κριτική - τα «παρατράγουδα»
    Εκείνο που καταδείχτηκε από την συζήτηση είναι ότι ο έμπειρος Γιάννης Τσόλης (ΒΟΥΖΑΣ) στάθηκε καλύτερα. Ανέδειξε θέσεις του κ. Βούζα και ήταν πειστικά κριτικός στη δημοτική αρχή, ενώ άσκησε έντονη κριτική και κατά του κ. Πλιάκου, τόσο για τα του ΤΟΕΒ όσο και για την μη προσφορά του προς το Δήμο Ζίτσας από τις υπεύθυνες θέσεις που είχε επί 8 χρόνια, κριτική στην οποία ο κ. Λιάκος απέφυγε να απαντήσει. Βαθμός εννέα (9) στον κ. Τσόλη που θα ήταν μεγαλύτερος αν στέκονταν λιγότερο σε αριθμούς.
    Ο Αποσ. Χανδόλιας (ΓΑΡΔΙΚΟΣ) φαίνεται ότι είχε έρθει με …αλεξικέραυνο και αντιμετώπισε τους κεραυνούς του Γιάννη Τσόλη, έχοντας και βέλη στη "φαρέτρα" του, καλός μεν αλλά αχρείαστα απολογητικός αντί για παρουσίαση θέσεων και προγράμματος. Βαθμός εφτά και μισό (7,50) στον κ. Χανδόλια που και σε αυτόν θα ήταν μεγαλύτερος αν αφιέρωνε περισσότερα στο πρόγραμμα.
    Ο κ. Π. Λιάκος (ΠΛΙΑΚΟΣ) ήταν σφιγμένος και δεν έπεισε. Άφησε αναπάντητη την κριτική κατά του κ. Πλιάκου που άσκησαν οι συνομιλητές του και γενικά αποδείχτηκε λίγος. Δεν ξέρουμε αν ήταν ζαλισμένος από τις βολές των συνομιλητών του ή τα εσωπαραταξιακά, όμως αν δεν τον… τραβήξει γρήγορα ο κ. Πλιάκος, σε λίγο καιρό μπορεί να τον βλέπουμε στα «παρατράγουδα» της Αννίτας Πάνια παρέα με τον Κατέλη και τον Ταμπάκη. Βαθμός τρεισήμισι (3,50) στον κ. Λιάκο, επιεικώς λόγω απειρίας και… ζάλης.

Το ΒΙΝΤΕΟ
    Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα βασικότερα σημεία (47 λεπτά) της τηλεμονομαχίας στο ΒΙΝΤΕΟ  εδώ