Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοίνωση της παράταξης «Αυτοδιοικητική Ενότητα» Δήμου Ζίτσας για την συνάντηση με την Ν.Ε. ΔΗΜ.ΑΡ. Ιωαννίνων…

    Με ανακοίνωση της «Γραμματείας Τύπου, Ενημέρωσης και Επικοινωνίας» (sic) της δημοτικής παράταξης «Αυτοδιοικητική Ενότητα» Δήμου Ζίτσας, της οποίας ο επικεφαλής κ. Βασ. Γαρδίκος θα είναι ο υποψήφιος Δήμαρχος στις εκλογές του Μαΐου 2014, ενημερώνει για την συνάντηση αντιπροσωπείας της με την Ν.Ε. της ΔΗΜ.ΑΡ. Νομού Ιωαννίνων, που έγινε σε άριστο κλίμα.
    Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της παράταξης του κ. Βασ. Γαρδίκου, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα και τη χαροποιεί ιδιαίτερα επειδή «η ΔΗΜ.ΑΡ. “αποτελεί ένα αυτοδιοικητικό κόμμα” που έχει αποδείξει ότι τον όρο αυτοδιοίκηση τον υπερασπίζεται στην πράξη και όχι στα λόγια. Που δίνει στην αυτοδιοίκηση χώρο να αναπνεύσει και να δημιουργήσει πέρα και μακριά από εξαρτήσεις», όπως αναφέρθηκε.
    Αναλυτικά όλη η ανακοίνωση:…


    «Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5-2-2014 η προγραμματισμένη συνάντηση αντιπροσωπείας της Γραμματείας της παράταξής μας με την παρουσία και του επικεφαλής κ. Γαρδίκου με την Ν.Ε. ΔΗΜΑΡ Ιωαννίνων στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ.
Η εν λόγω συνάντηση ήταν η 1η για την παράταξή μας από αυτές που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν με τα πολιτικά κόμματα.
    Η επιλογή μας να ξεκινήσουν οι συναντήσεις αυτές με τα πολιτικά κόμματα γίνεται στο πλαίσιο των αποφάσεων της Γραμματείας της παράταξης και με στόχο την ανάδειξη των αυτοδιοικητικών χαρακτηριστικών των επερχόμενων εκλογών στην αυτοδιοίκηση.
    Από τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ ειπώθηκε στη συνάντηση πως η ΔΗΜΑΡ «αποτελεί ένα αυτοδιοικητικό κόμμα» που έχει αποδείξει ότι τον όρο αυτοδιοίκηση τον υπερασπίζεται στην πράξη και όχι στα λόγια. Που δίνει στην αυτοδιοίκηση χώρο να αναπνεύσει και να δημιουργήσει πέρα και μακριά από εξαρτήσεις.
    Και το γεγονός αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα διότι η παράταξή μας έχει αποδείξει στην πράξη ότι τα χαρακτηριστικά της είναι καθαρά αυτοδιοικητικά και αυτόνομα.
    Η συζήτηση με τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα και τα ζητήματα που αναπτύχθηκαν σε γενικές γραμμές ήταν η πορεία της παράταξης στη διοίκηση του Δήμου Ζίτσας τα 3 αυτά χρόνια και η εμπειρία μας από την πορεία αυτή, η ανανέωση σε πρόσωπα και αντιλήψεις που πραγματοποιείται από την παράταξή μας, ζητήματα σχετικά με το περιβάλλον και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τις πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει μέχρι σήμερα αλλά και αυτές που στοχεύουμε να αναλάβουμε στο μέλλον, ζητήματα σχετικά με την ενίσχυση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας, η ενίσχυση της συμμετοχής των δημοτών στα αυτοδιοικητικά δρώμενα και κατ’ επέκταση στα κοινά και στις σημαντικές αποφάσεις για το Δήμο, η καθιέρωση του θεσμού της διαβούλευσης.
    Κοινή πεποίθησή μας είναι ότι οι σύγχρονες αυτοδιοικητικές παρατάξεις πρέπει να διέπονται πρωτίστως από ισχυρή γνώση για τα προβλήματα του τόπου, από πνεύμα και διάθεση δυναμικής διεκδίκησης για την επίλυση των προβλημάτων, τα στελέχη τους δε να χαρακτηρίζονται από την αγάπη για τον τόπο τους, τα χωριά τους και να στοχεύουν συνεχώς στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου τους.
    Στο πλαίσιο αυτό εντός του οποίου κύλησε η συζήτηση διάρκειας 1,5 περίπου ώρας οφείλουμε να τονίσουμε την ικανοποίησή μας για το πρόσφορο πολιτικά έδαφος που συναντήσαμε μπροστά στη νέα πρόκληση που ανοίγεται για την παράταξή μας στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

    Η Γραμματεία Τύπου Ενημέρωσης και Επικοινωνίας»