Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Ρεπορτάζ και φωτό από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας αγροτών, κτηνοτρόφων και αμπελουργών στη Ζίτσα…

    Ως επιτυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί η συγκέντρωση διαμαρτυρίας αγροτών, κτηνοτρόφων και αμπελουργών της ευρύτερης περιοχής της Ζίτσας που έγινε χθες Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, την οποία διοργάνωσαν ο Αγροτικός και ο Αμπελουργικός Σύλλογος Ζίτσας.
    Η κεντρική πλατεία του χωριού γέμισε νωρίς από...
αρκετά τρακτέρ και αγρότες. Οι διοργανωτές διαμαρτυρήθηκαν και απαιτούν την απόσυρση  των, όπως τα χαρακτηρίζουν «νέων εξοντωτικών φορολογικών μέτρων της συγκυβέρνησης, του μόνιμου χαρατσιού στα χωράφια και της φορολόγησης με 13% των εισοδημάτων από το πρώτο ευρώ».
     Σύμφωνα με τους συλλόγους «οι αγρότες διατράνωσαν τη θέλησή τους να αντιπαλέψουν την σημερινή ασκούμενη πολιτική, που τους ωθεί στο περιθώριο και την εξαφάνιση, και διαλύει την ελληνική ύπαιθρο». Παράλληλα οι διοργανωτές χαρακτηρίζουν ως αδικαιολόγητη την απουσία των καναλιών και των εφημερίδων, και υποθέτουν ότι απουσίαζαν επειδή δεν θεώρησαν ότι πρέπει να καλύψουν τη διαμαρτυρία μιας σημαντικής κοινωνικής ομάδας.
    Αποφάσισαν να επαναλάβουν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας το επόμενο Σάββατο 8 Φεβρουαρίου και ώρα 12:00, πάλι στην κεντρική πλατεία της Ζίτσας.   
    Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους καλούν «κάθε απασχολούμενο στην αγροτική παραγωγή και κάθε κοινωνικό φορέα να στηρίξει τον αγώνα μας, για να συνεχίσει να υπάρχει αγροτική παραγωγή και ζωή στην ελληνική ύπαιθρο»