Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΑΓΡΟΤΙΚΑ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Ζίτσα…

    Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλούν ο Αμπελουργικός Σύλλογος και ο Αγροτικός Σύλλογος Ζίτσας τους πολίτες, με αφορμή τα τελευταία κυβερνητικά μέτρα για τους αγρότες. Η συγκέντρωση θα γίνει την...
Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στην κεντρική πλατεία της Ζίτσας, ώρα 12:00.

Αναλυτικά η κοινή ανακοίνωση των δύο συλλόγων:

«Δυο νέες δυσβάστακτες οικονομικές επιβαρύνσεις δέχεται ο μικρομεσαίος παραγωγός, κτηνοτρόφος και αμπελουργός,  από την κυβέρνηση των μνημονίων και της σκληρής νεοφιλελεύθερης πολιτικής.
Το πρώτο η καθιέρωση μόνιμου χαρατσιού στα καλλιεργούμενα χωράφια, τα οποία γίνονται στην ουσία ενοικιαζόμενα από το κράτος.
Το δεύτερο η ένταξη των αγροτών που έχουν πωλήσεις άνω των 10.000 € και δικαιώματα ενίσχυσης άνω των 5.000 €, στο καθεστώς των ελεύθερων επαγγελματιών, με έναρξη εργασιών στην Εφορία, φορολόγηση με 13%  από το πρώτο ευρώ και υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ. Παράλληλα παραμένει ασαφές το καθεστώς φορολόγησης των αγροτών που δεν είναι υποχρεωμένοι να ανοίξουν βιβλία στην Δ.Ο.Υ.
Τα μέτρα αυτά έρχονται να προστεθούν στο αυξημένο κόστος παραγωγής, στις καθηλωμένες ή και μειωμένες τιμές πώλησης, στη σημαντική καθυστέρηση των πληρωμών, δημιουργώντας πρόβλημα επιβίωσης στον παραγωγό της περιοχής μας. Με τα μέτρα αυτά δίνεται το τελειωτικό χτύπημα στην μικρομεσαία αγροτιά και στα χωριά μας.
Για να σταματήσει  η απαξίωση του αγροτικού κόσμου και η υποβάθμιση της υπαίθρου καλούμε τον αγροτικό κόσμο της ευρύτερης περιοχής της Ζίτσας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου και ώρα 12:00 στην κεντρική πλατεία της Ζίτσας.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΙΤΣΑΣ
ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΙΤΣΑΣ»