Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Η «Συμμαχία Πολιτών» του κ. Βούζα με επιστολή της στον Περιφερειάρχη αναφέρεται στη μετατόπιση της χάραξης της 13ης Ε.Ο. και στα προβλήματά της…

Με την επιστολή της προς τον Περιφερειάρχη κ. Αλ. Καχριμάνη η παράταξη του κ. Βούζα θέτει το θέμα της μετατόπισης της χάραξης της 13ης επαρχιακής οδού -που από τις 9 Αυγούστου είχε αναδείξει το zitsagate (κλικ εδώ)– καθώς και τις διαμαρτυρίες και αντιδράσεις από τους θιγόμενους κατοίκους των Γραμμενοχωρίων, λόγω των σοβαρών προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί κατά την εκτέλεση των εργασιών για την κατασκευή του δρόμου.
Ταυτόχρονα ο κ. Βούζας "δίκαια απαιτεί" από τον κ. Καχριμάνη να διοργανώσει ανοιχτή συνάντηση όπου θα δοθούν όλες οι απαντήσεις που ζητούν οι κάτοικοι, τώρα που εκτελείται το έργο με μετατοπισμένη χάραξη και ενώ ακόμη δεν καταβλήθηκαν οι αποζημιώσεις στους ιδιοκτήτες.
Υπενθυμίζεται ότι παλαιότερα, πριν την έναρξη των εργασιών είχε...
πραγματοποιηθεί (με πρωτοβουλία του Δήμου Ζίτσας) ανοιχτή ενημερωτική συνάντηση στο Γραμμένο όπου παρέστησαν οι κάτοικοι και οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων, ο Δήμαρχος κ. Ρογκότης, ο Αντιδήμαρχος κ. Γαρδίκος, οι κ. Σάκης Βλέτσας και Τάκης Τζίμας καθώς και εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος ενώ απουσίαζε ο κ. Βούζας. Στη συνάντηση εκείνη είχαν αναρτηθεί οι χάρτες και απαντήθηκαν ερωτήματα των κατοίκων. 

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει: 
«Η “Συμμαχία Πολιτών” στο Δήμο Ζίτσας αφουγκραζόμενη το μείζον πρόβλημα και την ανησυχία που έχει προκληθεί στην τοπική κοινωνία, λόγω της αδιαφορίας με συνέπεια την ελλιπή, ασαφή και όχι υπεύθυνη  πληροφόρηση από εκείνους που διαχειρίστηκαν εκ μέρους του Δήμου μας την υπόθεση, που δεν μπήκαν καν στο κόπο να πραγματοποιήσουν ενημερωτικές συναντήσεις με τους άμεσα ενδιαφερόμενους, παρά μόνο δημιουργούσαν εντυπώσεις για την ωφέλεια του έργου, απευθύνεται στην Περιφερειακή Αρχή, ζητώντας τη διεξαγωγή μίας ανοιχτής, ενημερωτικής συνάντησης, παρουσία των άμεσα ενδιαφερομένων και των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, για να δοθούν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα, κόμβοι εισόδου – εξόδου, προσβασιμότητα στους αγροτικούς και κοινοτικούς δρόμους.
Αυτό που δεν έγινε όλα τα προηγούμενα χρόνια, είναι μία καλή ευκαιρία, να γίνει έστω και τώρα… Ευελπιστούμε στην άμεση και θετική ανταπόκρισή σας, πιστεύοντας ότι η υπεύθυνη ενημέρωση αποτελεί κυρίαρχο συστατικό για κάθε ενέργεια ή πράξη και μάλιστα όταν πρόκειται για έργα κοινής ωφέλειας».