Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Αιχμές του ΣΥΡΙΖΑ Δήμου Ζίτσας για παζάρι και Βούζα…

Θέτει σειρά εύλογων ερωτημάτων προς το Δήμο, καταθέτει προτάσεις και τα …χώνει στο Βούζα.
    Με σημερινή ανακοίνωσή της η Δημοτική Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Δήμου Ζίτσας, καταθέτει τον προβληματισμό της για το κατά πόσο χρειάζεται και αν ωφελεί ή όχι το παζάρι και επίσης θέτει ερωτήματα για τη διαχείρισή του.
    Ιδιαίτερη όμως πολιτική σημασία για τα του Δήμου Ζίτσας, έχει το τμήμα της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ουσιαστικά κατηγορεί ευθέως την παράταξη του κ. Χρυσ. Βούζα ως διπρόσωπη, με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση της «Συμμαχίας Πολιτών» για τη διοργάνωση του παζαριού.
    Παραθέτοντας το σχετικό απόσπασμα της ιστοσελίδας του κ. Βούζα του οποίου η ανακοίνωση τιτλοφορείται «Στον αστερισμό των πανηγυριών εξακολουθεί να λειτουργεί η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ζίτσας»,  ο ΣΥΡΙΖΑ εύλογα επισημαίνει την αντιφατικότητα του, αφού ενώ ο ίδιος (μαζί με του δημοτικούς συμβούλους του) όχι μόνο ψήφισε να γίνει το παζάρι καθώς και τον κανονισμό στο σύνολο του, αλλά επιπλέον ο κ. Βούζας ως...
επικεφαλής της παράταξής του μετέχει ενεργά και αποτελεί μάλιστα μέλος της Επιτροπής Εμποροπανήγυρης.

Οι δημοτικές εκλογές
    Η συγκεκριμένη αντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ Ζίτσας με τον κ. Βούζα, έρχεται σε μια στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να κατέβει στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου, διοργανώνοντας κάθε Κυριακή επισκέψεις κλιμακίων του σε χωριά του Δήμου (την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 11:00 πμ θα είναι στη Ζίτσα, καφενείο Καλλιθέα), ενώ η συζήτηση για την επιχειρούμενη αλλαγή του εκλογικού νόμου είναι σε ψηλούς τόνους. 
    Όπως επισημαίνουν πολλοί, ένα κοινό μέρος των ψηφοφόρων δημοτών διεκδικεί τόσο ο κ. Βούζας όσο και η νεοδημιούργητη παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Ζίτσας.

Δημοφιλής εκδήλωση με αμφισβητούμενα αποτελέσματα
    Για την εμποροπανήγυρη, ο ΣΥΡΙΖΑ Ζίτσας αφού αναφέρει ότι «Η δημοτική αρχή ακολουθεί την πάγια και εύκολη λύση της αναζήτησης πόρων, μέσω της διοργάνωσης του παζαριού, μιας δημοφιλούς μεν εκδήλωσης με αμφισβητούμενα δε αποτελέσματα, καθώς διακινούνται προϊόντα που κατά κανόνα δεν παράγονται στον τόπο, αμφίβολης ποιότητας και αναπτύσσεται αθέμιτος ανταγωνισμός στον τοπικό επαγγελματία», παραθέτει σειρά ενδεικτικών προτάσεων.
    Ταυτόχρονα ο ΣΥΡΙΖΑ Ζίτσας ζητά απαντήσεις από τη δημοτική αρχή σε συγκεκριμένα ερωτήματα που αφορούν τόσο την τήρηση της κείμενης νομοθεσίας, όσο και την πληρωμή ή μη των τελών καθώς και σχετικά με τον απολογισμό του παζαριού.

Διαβάστε από την ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ Ζίτσας αναλυτικά όλη την ανακοίνωσή του κλικ εδώ .