Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ ΖΙΤΣΑΣ - περιβαλλοντική κριτική: Ανύπαρκτο το έργο του Συνδέσμου Παρακαλάμιων Δήμων, του προέδρου κ. Παν. Παππά και της δημοτικής ηγεσίας…

Με ένα βαθύτατα πολιτικό κείμενο – καταπέλτη που κλείνει με τη φράση «Όχι για γραφεία και ιδιαιτέρες αλλά για μια καλύτερη ποιότητα ζωής» ο ΣΥΡΙΖΑ Δήμου Ζίτσας αποτυπώνει την περιβαλλοντική ουσία της υπόθεσης Καλαμά.
Εντονότατη κριτική τόσο -κυρίως- προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας κ. Παν. Παππά (ο οποίος είναι εκπρόσωπος του Δήμου Ζίτσας στον Σύνδεσμο των Παρακαλάμιων Δήμων και ταυτόχρονα Πρόεδρος του Συνδέσμου), όσο και προς την «μνημονιακή δημοτική αρχή Δήμου Ζίτσας» όπως την αποκαλεί,  ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ Δήμου Ζίτσας με κείμενό του.
Η κριτική έχει σαν αφορμή το αίτημα που ο κ. Παν. Παππάς διατύπωσε (εκ μέρους του Συνδέσμου) προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζίτσας για να παραχωρηθούν γραφεία, γραμματειακή και ταμειακή υποστήριξη (28ο θέμα στο Δ.Σ.) «μετά από 2,5 χρόνια περιβαλλοντικής αδράνειας».
Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ διατυπώνει το εύλογο ερώτημα «Λες και τα γραφεία με τις γραμματείς έλειπαν τόσο καιρό και δεν παρουσίασε ούτε μια σταγόνα έργου για την προστασία του πολύπαθου και μολυσμένου Καλαμά» και ακολούθως επικεντρώνεται στην ουσία του θέματος αναφέροντας ότι...
ο Δήμος Ζίτσας «…δεν επικοινωνεί ούτε καν στοιχειωδώς με την ανάγκη που εκφράζουν οι πολίτες και οι φορείς που δρουν από κοινού, με στόχο να ανοίξει ο δρόμος, για να μπει ένας φραγμός στους βιομηχάνους - ρυπαντές του Καλαμά».
Με την αναφορά ότι «το πρόβλημα της ρύπανσης του Καλαμά είναι πρόβλημα όλων μας και θα πρέπει όλοι μας να βρισκόμαστε σε διαρκή αγώνα ενημέρωσης και διεκδίκησης» ο ΣΥΡΙΖΑ Ζίτσας δίνει ευκρινώς το στίγμα της θέσης του και καταλογίζει για το ζήτημα της ρύπανσης του Καλαμά στην «ανίκανη δημοτική ηγεσία» (όπως επίσης την αποκαλεί), «όχι απλά αδιαφορία ή αποπροσανατολισμός αλλά εγκληματική πολιτική αμέλεια».
Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει στην επιφάνεια ένα άλλο επίκαιρο θέμα, το θέμα του φράγματος που επιθυμεί να κατασκευάσει η εταιρεία ΤΕΡΝΑ στον Καλαμά (θέση Αραβίτσα) για το οποίο έχει υποβάλλει σχετική ερώτηση στη Βουλή και ο Βουλευτής κ. Μαντάς. Η τοπική κοινωνία του Δήμου Φιλιατών αντιδρά έντονα, ενώ αντίθετα ο κ. Παν. Παππάς ήταν θετικός πρόσφατα όταν γνωμοδότησε ο Σύνδεσμος.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ - ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΔΗΜΟΥ ΖΙΤΣΑΣ 
(για το site κλικ εδώ)

«Το ανύπαρκτο έργο του θα βάλει στα γραφεία που ζήτησε ο πρόεδρος κ. Παν. Παππάς???

    Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Παρακαλάμιων Δήμων και εκπρόσωπος του Δήμου Ζίτσας κ. Παν. Παππάς ζήτησε από το Δήμο Ζίτσας γραφεία και γραμματείς.

    Λες και τα γραφεία με τις γραμματείς έλειπαν τόσο καιρό και δεν παρουσίασε ούτε μια σταγόνα έργου για την προστασία του πολύπαθου και μολυσμένου Καλαμά!

    Και σε διατεταγμένη υπηρεσία η μνημονιακή δημοτική αρχή Δήμου Ζίτσας, αφού πρώτα “μεθόδευσε” με το ευτελές 1,7% το ξεπούλημα του δημοτικού πλούτου στον Κασιδιάρη, ήρθε χθες στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, μετά από 2,5 χρόνια περιβαλλοντικής αδράνειας, χωρίς κανένα ίχνος σεβασμού στους διαχρονικούς κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες για το ποτάμιο οικοσύστημα του Καλαμά να... "δώσει" γραφεία και γραμματείς!!!

    Στο σύνδεσμο που με τη διπλή ψήφο του προέδρου του και εκπροσώπου του Δήμου Ζίτσας είπε ΝΑΙ στην ΤΕΡΝΑ για το φράγμα στον Καλαμά όπου δεν διασφαλίζονται στοιχειώδεις όροι.

    Δυστυχώς, οι περιβαλλοντικοί... "αγώνες" του προέδρου του Συνδέσμου Παρακαλάμιων Δήμων κ. Παναγιώτη Παππά, εξαντλούνται στη διεκδίκηση του αυτονόητου. Αλλά μιας και ο ίδιος χθες βάπτισε το αυτονόητο, ως... "αίτημα" και... "διεκδίκηση", καλό θα ήταν να αναρωτηθεί η δημοτική αρχή, μήπως και πάσχει από το σύνδρομο του αυτοδιοικητικού υπαρξισμού.


    Για να 'χουμε καλό ερώτημα από ποιον τα διεκδικούν; Μήπως από τον εαυτό τους; Από τη μνημονιακή τρικομματική κυβέρνηση που δουλικά υπηρετούν, έχουν να διεκδικήσουν τίποτα; Ή μήπως είναι ανάξιοι σχολιασμού και απλά επιβεβαιώνουν το αδιέξοδο μιας ανίκανης δημοτικής ηγεσίας που δεν επικοινωνεί ούτε καν στοιχειωδώς με την ανάγκη που εκφράζουν οι πολίτες και οι φορείς που δρουν από κοινού με στόχο να ανοίξει ο δρόμος για να μπει ένας φραγμός στους βιομηχάνους - ρυπαντές του Καλαμά.


    Αυτό που κάνει σήμερα η δημοτική αρχή Ζίτσας δεν είναι απλά αδιαφορία ή αποπροσανατολισμός αλλά εγκληματική πολιτική αμέλεια.

    Το πρόβλημα της ρύπανσης του Καλαμά είναι πρόβλημα όλων μας και θα πρέπει όλοι μας να βρισκόμαστε σε διαρκή αγώνα ενημέρωσης και διεκδίκησης.

    Όχι για γραφεία και ιδιαιτέρες αλλά για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.»