Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Άγριος καυγάς Ρογκότη – Βούζα…

Ρογκότης για Βούζα : «Δυστυχώς για την πολιτική ζωή του τόπου μας ορισμένοι επιμένουν να βλέπουν την πολιτική ως θέαμα και τα προβλήματα της κοινωνίας ως αποκούμπι των φιλοδοξιών τους…»
Όψιμο χαρακτηρίζει ο κ. Ρογκότης το ενδιαφέρον του κ. Βούζα για τους απασχολούμενους με το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας.  
    Σε ανακοίνωση σε έντονο ύφος που εξέδωσε η παράταξη του κ. Ρογκότη για το θέμα της επίσχεσης  εργασίας που έκαναν οι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς στο Δήμο Ζίτσας οι οποίοι (60 περίπου άτομα) ΔΕΝ έχουν πληρωθεί ούτε ένα ευρώ επιτίθεται με σφοδρότητα στην παράταξη του κ. Βούζα που είχε βγάλει σχετική ανακοίνωση!!!
Αναλυτικά όλη η ανακοίνωση:…


    «Σχετικά με το όψιμο ενδιαφέρον της Αυτοδιοικητικής Παράταξης του Δήμου Ζίτσας «Συμμαχία Πολιτών» για τους απασχολούμενους στο Δ. Ζίτσας με το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας κρίνουμε σκόπιμο να αναφέρουμε τα εξής:
Α. Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος, έγκαιρα μόνο ο Δ. Ζίτσας δια του Δημάρχου τόνισε την αναγκαιότητα να χειριστούν οι Δήμοι μόνοι τους μέσω των κοιν. Επιχειρήσεών τους, το συγκεκριμένο πρόγραμμα (προκήρυξη, μισθοδοσία κ.λ.π.). Γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι μόνο με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται στο μέγιστο βαθμό η αξιοπιστία του εν λόγω προγράμματος.
Β. Εφόσον η Πολιτεία αποφάσισε να μην εισακουστεί η ως άνω πρότασή μας, ως Δήμος Ζίτσας καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια σύμφωνα με τις προδιαγραφές και απαιτήσεις του προγράμματος προκειμένου να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας για το Δ. Ζίτσας, προτάσσοντας την κοινωνική μας ευαισθησία. Όπως ακριβώς και με το Πρόγραμμα 55-64 που υλοποιούμε μέσω της Κοιν. Επιχ. Του Δήμου και χαίρει μεγάλης εκτίμησης από το σύνολο της κοινωνίας.
Γ. Αμέσως λοιπόν μόλις προέκυψε το σοβαρότατο πρόβλημα με την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσία των απασχολούμενων στο πρόγραμμα της Κ.Ε. ο Δήμος κινήθηκε δυναμικά προς όλες τις κατευθύνσεις και τους εμπλεκόμενους φορείς. Δηλαδή συνέντευξη τύπου του Δημάρχου, αποστολή έγγραφης επιστολής-διαμαρτυρίας, επικοινωνία με το αρμόδιο Υπουργείο, δηλώσεις αμέριστης συμπαράστασης και στήριξης στον δίκαιο αγώνα τους.
Και όλα αυτά είναι στη πλήρη γνώση των απασχολούμενων, οι οποίοι δια των εκπροσώπων τους ευχαρίστησαν τη Διοίκηση του Δ. Ζίτσας για την συνολική στάση τους ενώπιον των τοπικών τηλεοπτικών σταθμών που κάλυψαν το θέμα. Τα γεγονότα όπως καταγράφονται αποτελούν την πιο τρανή απόδειξη για την πολιτική μας διεκδίκηση στο θέμα που έχει ανακύψει και μπορούμε σήμερα με βεβαιότητα να τονίσουμε ότι η ώρα της δικαίωσης για τους απασχολούμενους είναι πολύ κοντά. Και αυτό επιτυγχάνεται με συντονισμένες ενέργειες και όχι με επικοινωνιακές κορώνες. Το βέβαιο είναι ότι αν είχε εισακουστεί η πρότασή μας, σήμερα οι εν λόγω απασχολούμενοι στο πρόγραμμα της Κ.Ε. δεν θα αντιμετώπιζαν κανένα απολύτως πρόβλημα με τη μισθοδοσία τους, όπως ακριβώς συμβαίνει και με όλους τους υπόλοιπους υπαλλήλους του Δ. Ζίτσας και των Νομικών του Προσώπων. Αλήθεια όμως πότε αντιλήφθηκαν οι της «Συμμαχίας Πολιτών» την ύπαρξη του προβλήματος; Μήπως όταν ο επικεφαλής τους αντίκρισε έξω από το Δημαρχείο το πανό που είχαν κρεμάσει οι απασχολούμενοι; Ενδιαφέρθηκαν άραγε μέχρι σήμερα έστω και μια φορά πριν την ανακοίνωση για το πώς εξελίσσεται το συγκεκριμένο πρόγραμμα; Γνωρίζουν έστω αν ο Δήμος έχει φροντίσει να τους παρέχει όλα τα απαραίτητα εφόδια για την εργασία τους αλλά ακόμη και για τις οικογένειές τους; Δυστυχώς για την πολιτική ζωή του τόπου μας όμως ορισμένοι επιμένουν να βλέπουν την πολιτική ως θέαμα και τα προβλήματα της κοινωνίας ως αποκούμπι των φιλοδοξιών τους, αδιαφορώντας για τις λύσεις και πώς αυτές θα βρεθούν. Στις πλάτες όχι μόνο των συγκεκριμένων εργαζομένων αλλά πλειάδας στη χώρα μας διαχρονικά στηρίχθηκαν λογής-λογής εργατοπατέρες για να στήσουν τους μηχανισμούς εξουσίας τους. Ας απαντήσουν λοιπόν οι αυτοδιοικητικοί του Δήμου μας αν αποδέχονται τέτοιου είδους πρακτικές. Οι απασχολούμενοι στο πρόγραμμα της Κ.Ε. του Δ. Ζίτσας όμως έχουν απαντήσει ήδη….»