Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

(ΒΙΝΤΕΟ) ΓΑΡΔΙΚΟΣ: Απολογείται για τις καθυστερήσεις των 20 μηνών…

Συνέντευξη – μπαχτσές του αντιδημάρχου τεχνικών. Κίνδυνος απένταξης έργων.
(Δείτε το εκπληκτικό ΒΙΝΤΕΟ)
Απολογητικότατος ήταν ο αντιδήμαρχος τεχνικών κ. Γαρδίκος σε τηλεοπτική του συνέντευξη για το θέμα της τεράστιας καθυστέρησης (20 μήνες) στη δημοπράτηση των τεσσάρων έργων «Βλέτσα» (10 εκατ. €) από το Δήμο Ζίτσας. Η διαχειριστική αρχή με έγγραφό της προειδοποίησε για απένταξη των έργων, βάζοντας προθεσμία τον Οκτώβριο.
Συγκεκριμένα επί 20 μήνες ο κ. Γαρδίκος ως αντιδήμαρχος τεχνικών, περίμενε την απειλή της απένταξης για τρέξει να περισώσει ότι προλάβει από έργα 10.000.000 € !!! Ιδίως μάλιστα...
όταν την 5η μελέτη «Βλέτσα» η Περιφέρεια τη δημοπράτησε από πέρυσι (15,5 εκατ. € - η 13η επαρχιακή οδός Γραμμενοχωρίων).
Την περασμένη Τρίτη «με την ψυχή στο στόμα» τα 7 μέλη της Οικονομικής Επιτροπής (Ρογκότης, Βλέτσας, Βούζας, Γκαβρέση, Στουγιάννος, Παπαγγέλης, Γκαραλέας), μετά από το έγγραφο της Διαχειριστικής Αρχής του ΕΣΠΑ ότι θα απεντάξει τα τέσσερα έργα «Βλέτσα» αν μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου δεν τελειώσει η διαδικασία με τις δημοπρατήσεις κλπ , κλήθηκαν να πάρουν κρίσιμες αποφάσεις.
. Δυστυχώς αυτή η πολιτική ανικανότητα του αντιδημάρχου έφερε τα πράγματα στο “αμήν”. Μπορεί τα λεφτά να μην είναι του Δήμου Ζίτσας αλλά του ΕΣΠΑ και των Ευρωπαίων, όμως αυτό δεν είναι δικαιολογία για να χαθεί έστω και ένα Ευρώ.
Μετά από την εξέλιξη αυτή, ο Δήμαρχος κ. Ρογκότης σύμφωνα με πληροφορίες, προβληματίζεται σοβαρά για την παραμονή ή όχι του Γαρδίκου στην κρίσιμη θέση του αντιδημάρχου τεχνικών έργων του Δήμου Ζίτσας, στις αλλαγές που θα γίνουν το Γενάρη.
Μένει το “πλήρωμα του χρόνου” να δείξει αν του αφαιρέσει αυτή την σημαντική θέση περιορίζοντάς τον σε δεύτερο ρόλο (με πιθανό αντικαταστάτη τον Πολιτικό Μηχανικό κ. Δ. Γκαραλέα) ή αν θα “ρισκάρει” την παραμονή του.
Πάντως σε περίπτωση που ο κ. Πάικας επιλέξει να μην είναι αντιδήμαρχος τη νέα περίοδο, είναι πιθανότατος ο “υποβιβασμός” και του κ. Γαρδίκου για τον πρόσθετο λόγο της μη διατάραξης των ήδη τεταμένων σχέσεων στη δημοτική ομάδα Ρογκότη.
Μπορείτε να δείτε εδώ το ΒΙΝΤΕΟ με την συνέντευξη του κ. Γαρδίκου.