Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Λαμπαδηδρομία: Εκδηλωσάάάάάάάάρα των 7.000 € !!!!!!

Μήπως στο Δήμο Ζίτσας βρήκαν φλέβα χρυσού και το κρύβουν?
    Μετά την υπόθεση με το πολυτελές γραφείο με κρύσταλλο και ενσωματωμένο δέρμα των 1.350 €, μια καινούργια υπερβολικά πολυδάπανη υπόθεση έρχεται στην επιφάνεια για το Δήμο Ζίτσας. Πάλι με επίσημη αιτιολογία (όπως και με την γραφειάρα) την εύρυθμη και αποδοτικότερη λειτουργία του Δήμου Ζίτσας (!!!) οι αρμόδιοι ξόδεψαν επτά χιλιάδες Ευρώ (7.076 € για την ακρίβεια) μεταφέροντας σε όλους το μήνυμα της σπατάλης μαζί με το μήνυμα...
της εθελοντικής προσφοράς αίματος όπως σχολίαζαν πολλοί δημότες όταν έμαθαν το κόστος της εκδήλωσης.
    Συγκεκριμένα προχθές Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου έγινε στο Δήμο Ζίτσας η λαμπαδηδρομία των εθελοντών αιμοδοτών. Η διαδρομή ξεκίνησε στις 5.30 το απόγευμα από το Νεοχώρι και μέσω Ροδοτοπίου και Βουνοπλαγιάς κατέληξε στην Ελεούσα στις 7.30 όπου ακολούθησε εκδήλωση στο χώρο του νέου Δημαρχείου. Αυτή λοιπόν η εκδήλωση κόστισε 7.000 €. Τι να πει κανείς…
    Μπορεί να κλείνουν τα δημαρχεία ως διαμαρτυρία για την ελλειπή χρηματοδότηση από την πολιτεία. Μπορεί να ζούμε σε μια πρωτοφανή οικονομική κρίση. Μπορεί οι σύλλογοι στα χωριά να πασχίζουν να κάνουν εκδηλώσεις για να βγάλουν 500 ή 1.000 €. Το ίδιο και οι ομάδες. Ο Δήμος Ζίτσας όμως δεν διστάζει να είναι “ανοιχτοχέρης” σε κάποιες εκδηλώσεις. Άλλο θέμα ο εθελοντισμός και η στήριξή του και άλλο θέμα οι δαπάνες του μεγέθους αυτού.
    Πολλοί είναι οι δημότες που μένουν με την απορία κατά πόσον είναι αναγκαία τόσα λεφτά για τη λαμπαδηδρομία? Χωρίς τόσα έξοδα δεν θα υπήρχε άραγε "εύρυθμη και αποδοτικότερη λειτουργία του Δήμου Ζίτσας" ? 
    Είπαμε ότι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό. Ας κριθούν οι της δημοτικής αρχής.
    Αν έχετε την απορία που ξοδεύτηκαν τόσα λεφτά κοιτάξτε αναλυτικά την απόφαση 550  και την απόφαση 551 του 2012. (Βέβαια και αυτές φαίνεται ότι θα ανακληθούν αφού μέσα στη “βιασύνη τους” αναφέρουν ότι τα έξοδα είναι για την 9η λαμπαδηδρομία ενώ αφορούν την λαμπαδηδρομία του 2012 (10η)).

Οι αποφάσεις αναλυτικά: