Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΕΡΟ: Από 0,50 € στα 2,5 € το κυβικό στο Δήμο Ζίτσας; (ΒΙΝΤΕΟ)…

Ερώτηση Βλέτσα - απάντηση Ρογκότη στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όπου βγαίνει καπνός υπάρχει φωτιά…
Ιδιαίτερο προβληματισμό προκάλεσε στους δημότες και βέβαια στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζίτσας η πρόσφατη τοποθέτηση του Δημάρχου Ιωαννιτών κ. Φίλ. Φίλιου τόσο στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιωαννιτών όσο και σε τηλεοπτικές του δηλώσεις περί συγχώνευσης του ΣΥΔΚΛΙ με την ΔΕΥΑΙ.
Το θέμα έθεσε με ερώτησή του ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Σάκης Βλέτσας προς τον Δήμαρχο κ. Δημ. Ρογκότη. Με δεδομένο ότι στο ΣΥΔΚΛΙ μετέχουν μόνο οι Δήμοι Ιωαννιτών και Ζίτσας (και με ένα μόνο μικρό του χωριό ο Δήμος Δωδώνης) και επειδή το νερό στο Δήμο Ιωαννιτών φτάνει τα 2,50 € το κυβικό έναντι 0,50 € στο Δήμο Ζίτσας, ενώ…
παράλληλα ο ΣΥΔΚΛΙ απασχολεί περί τους 10 εργαζομένους έναντι των 200 περίπου της ΔΕΥΑΙ (η οποία έχει χρέη εκατομμυρίων), το ερώτημα που τέθηκε ήταν ποιά συνεννόηση έκανε η δημοτική αρχή Ζίτσας με τον κ. Φίλιο για τυχόν συγχώνευση, ώστε να κάνει ο δήμαρχος Ιωαννιτών τέτοιες δηλώσεις? Και βέβαια επισημάνθηκε το καταστροφικό μιας τέτοιας συγχώνευσης για τις τσέπες των δημοτών του Δήμου Ζίτσας.
Στην απάντησή του βέβαια ο δήμαρχος κ. Ρογκότης εμφανίστηκε καθησυχαστικός, δηλώνοντας πλήρη άγνοια για το θέμα αυτό επιμένοντας ότι δεν έγινε καμία σχετική συζήτηση με τον κ. Φίλιο. Τόνισε μάλιστα ότι παρακολούθησε και ο ίδιος έκπληκτος τις δηλώσεις του κ. Φίλιου για το θέμα αυτό, τις οποίες μάλιστα χαρακτήρισε "παντελώς εκτός θέματος".
Όμως το zitsagate οφείλει από την δική του πλευρά να επισημάνει ότι ο κ. Ρογκότης ή μάλλον δεν έλαβε επαρκή ενημέρωση ή διαφορετικά την αποκρύπτει. Τούτο διότι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας η ΔΕΥΑΙ ήδη ανέθεσε την σύνταξη της σχετική μελέτης σε μελετητικό γραφείο  (εκπονείται από την ASE SYNERGY - επίμαχα κεφ. τα 5 & 7 - και ανατέθηκε με την υπ΄ αριθμόν 76/2012 απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ από την Μεγάλη Τετάρτη!!!όπου εξετάζεται η συγχώνευση ΣΥΔΚΛΙ και ΔΕΥΑΙ. Η μελέτη προχώρησε και αναμένεται η ολοκλήρωσή της, ενώ ο κ. Φίλιος φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει στη συγχώνευση.
Και είναι προφανές ότι μία συγχώνευση ξεκινάει από το Δήμο Ιωαννιτών πρώτα για να φτάσει ακολούθως στο ΣΥΔΚΛΙ. 
Οφείλει άμεσα ο κ. Ρογκότης και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γαρδίκος να ζητήσουν επίσημη λεπτομερή ενημέρωση για τις προθέσεις του Δήμου Ιωαννιτών και για την ανάθεση ή όχι της σχετικής μελέτης και βέβαια για το ακριβές περιεχόμενο των σχετικών κεφαλαίων περί της συγχώνευσης. Το θέμα είναι εξόχως σοβαρό για να αντιμετωπίζεται επιφανειακά. Οι δημότες σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ανεχθούν τέτοια άδικα και δυσβάσταχτα βάρη στην πλάτη τους.
Το zitsagate παρακολουθεί από κοντά το θέμα και θα σας ενημερώνει. Πάντως όπως λέει ο σοφός λαός «όπου βγαίνει καπνός υπάρχει φωτιά»….

Μπορείτε να δείτε εδώ το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ  (διάρκεια 4:17)