Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Σύμπτωση; Κάθε άλλο...

Το μυστήριο της Κληματιάς. Προφανώς... σύντομα θα το μάθουμε!
κλικ για μεγέθυνση
Πέντε (5) πρώην δήμαρχοι από τους ΟΤΑ που σήμερα απαρτίζουν το Δήμο Ζίτσας, μαζί στην ίδια μεγάλη παρέα στο πανηγύρι της Κληματιάς !!!
Προσχεδιασμένα μαζί λοιπόν οι Σάκης Βλέτσας, Θωμάς Παπαϊωάννου, Μιχάλης Κατσάνος, Γιώργος Παργανάς και Νίκος Σιαπατόρης και μάλιστα όχι μόνοι τους αλλά με αρκετούς δημοτικούς συμβούλους, αλλά και πρώην αντιδημάρχους το βράδυ της Δευτέρας.
Βροχή τα κεράσματα, "δάσος" οι μπύρες στο τραπέζι, ενώ την ίδια ώρα μόλις ο Ρογκότης
εμφανίστηκε στο πανηγύρι της Κληματιάς ούτε ένας Βελτσιστινός δεν έσπευσε να τον καλωσορίσει και να του σφίξει το χέρι και στεκόταν αμήχανος κοιτώντας σαστισμένος το τραπέζι των 5 δημάρχων μέχρι να βρει το δικό του τραπέζι με τον Πάικα, τον Παπαδημητρίου και τον Χανδόλια (χωρίς όμως την εκ Κληματιάς Μπαλτά).
Και βέβαια μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η στήριξη που παρέχει στο δημοτικό συμβούλιο ο Βλέτσας και η παράταξή του, στις πραγματικά έντονες αυτοδιοικητικές αναδρομές και επιθέσεις του Ρογκότη ή σπανιότερα του Βούζα κατά των πρώην δημάρχων.
Εκτός από τους “πέντε”, στο κοινό "πολυκομματικό" τραπέζι διακρίναμε τους πρώην αντιδημάρχους Στέφ. Μιχάλη (Μολοσσών), Γ. Σταλίκα (Πασσαρώνας), Ν. Οικονόμου (Μολοσσών), Ν. Μπούτσικο (Εκάλης), τον δημοτικό σύμβουλο Τάκη Δήμο (Ζίτσας) και αρκετά άλλα άτομα του Δήμου Ζίτσας. Επίσης ήταν ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Καραμπίνας και ο νέος Γ.Γ. του ΠΕΑΚΙ κ. Μ. Μπίγγος. Ακόμη ο πρώην Γ.Γ. του “καθαρού Καλαμά” Π. Γεωργίου, ο πρώην αντιπρόεδρος Ροδοτοπίου Σπ. Μπερρής κ.α. Και βέβαια ήταν πολλά τα κινητά των συνδημοτών που μαζί με το πανηγύρι της Κληματιάς αποθανάτιζαν και την παρέα (και τα email που μας έστειλαν)…
Ασφαλώς η κοινή μεγάλη παρέα και η δημόσια εμφάνιση των πέντε μόνο τυχαία δεν πρέπει να ήταν. Δείχνει σίγουρα την καλή διαπροσωπική μεταξύ τους σχέση, όταν μάλιστα προέρχονται από τουλάχιστον τρία διαφορετικά πολιτικά κόμματα, που για χάρη της τοπικής αυτοδιοίκησης τα παραμερίζουν. Κάτι φυσιολογικό αφού σήμερα τα κόμματα έχασαν την παλιά τους αίγλη, με κυρίαρχη για την τοπική αυτοδιοίκηση την εμπειρία και το έργο συνδυασμένα με καθαρές θέσεις και δημιουργικές απόψεις, κάτι που κατά κοινή ομολογία αναγνωρίζεται στους “πέντε”.
Προφανώς αυτή η προς το παρόν συναντίληψη των “πέντε” δεν μπορεί ασφαλώς να προδικάσει οπωσδήποτε κάτι, σίγουρα όμως μόνο απαρατήρητη δεν μπορεί να περάσει. Από τη μία ο Βλέτσας με έτοιμη και ενεργή παράταξη, από την άλλη η σε πάρα πολλά ταύτιση αυτοδιοικητικών απόψεων του με τους πρώην. Ίδωμεν…
Ο Βούζας και ο Τζίμας από την πλευρά τους καταγράφουν συνεχείς απουσίες από τις εκδηλώσεις και τα πανηγύρια στα χωριά, ενώ αίτια αυτής της “αποχής” προβληματίζουν αρκετούς συνδημότες.  


κλικ για μεγέθυνση