Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Νέα ανακοίνωση για τον Καλαμά από την “Συμμαχία πολιτών”…

Κάλλιο αργά παρά ποτέ: Έπρεπε να υπάρξει το χθεσινό ρεπορτάζ του ITV, το σχόλιό μας “ΚΑΛΑΜΑΣ: Στο κόκκινο η ρύπανση” και το σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” για να ξαναθυμηθεί τη μήνυση!
    Ένα εξάμηνο μετά από το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας του κ. Βούζα (τεύχος Ιαν. Φεβρ. 2012), η παράταξη “Συμμαχία Πολιτών” με νέα ανακοίνωσή της επαναλαμβάνει την πρόθεσή της να καταφύγει άμεσα στον εισαγγελέα και αναγγέλλει ότι «έφτασε η ώρα των μηνύσεων για τον Καλαμά», με χρονοδιάγραμμα αυτή τη φορά το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.
    Ασφαλώς και όλοι οι δημότες επιθυμούν να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη όσοι ρυπαίνουν. Η απορία όμως είναι: Καλά ο Δήμος Ζίτσας ΔΕΝ έχει στοιχεία για τον εισαγγελέα και…
πρέπει να κάνουν αυτή τη δουλειά οι παρατάξεις;;;

    Αναλυτικά εδώ το ΒΙΝΤΕΟ και το σχόλιο και εδώ το άρθρο της “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ” και στη συνέχεια όλη η νέα ανακοίνωση της “Συμμαχίας πολιτών”:
    «ΚΑΛΑΜΑΣ… έφτασε η ώρα των μηνύσεων!!! 
    Τα όσα είδαν χθες το φως της δημοσιότητας από το ρεπορτάζ του ITV όπως και του έντυπου τύπου σήμερα στην Τ.Κ. Γκριμπόβου επιβεβαίωσαν τα όσα έχουμε κατά καιρούς καταγγείλει .Δυστυχώς όμως η αδιαφορία των <αρμοδίων> συνεχίζεται με τον πλέον απαράδεκτο τρόπο. Αλήθεια, δεν τους ενδιαφέρει ότι απ΄ αυτό το ποτάμι ποτίζονται κάμποι, πίνουν τα ζώα νερό και ότι αυτή η μόλυνση είναι πλέον σπίτι μας, στην διατροφική μας αλυσίδα; Η Δημοτική Αρχή δηλώνει αναρμόδια: περιορίζεται σε διαπιστώσεις μόνο και μόνο για να κερδίζει χρόνο υποδεικνύοντας άλλους να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά.
    Αλήθεια, η Δημοτική Αρχή 
-Δεν ξέρει  ποιος ρυπαίνει; 
-Δεν ξέρει τίποτα για την ΒΙΠΕ; 
-Δεν ξέρει τίποτα για τον βιολογικό όπου όλοι φωνάζουν ότι δεν επαρκεί; 
-Δεν ξέρει ότι από τον βιολογικό ποτίζεται ο κάμπος  με ότι αυτό συνεπάγεται; 
-Δεν έχει δει ποτέ τι γίνεται στην τάφρο; 
    Επειδή εμείς ξέρουμε και δεν είμαστε διατεθειμένοι να σιωπήσουμε εν ονόματι καμίας σκοπιμότητας ,θα υλοποιήσουμε στο ακέραιο την δέσμευσή μας απέναντι στους πολίτες .
    Το νομικό τμήμα της παράταξής μας βρίσκεται στην ολοκλήρωση της μήνυσης κατά παντός φυσικού αλλά και πολιτικού προσώπου, την οποία θα καταθέσει το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου. Η μήνυση θα συνοδεύεται με αναφορά και στοιχεία, μελέτες, φωτογραφικό υλικό, βίντεο κτλ. στην Ευρωπαϊκή επιτροπή περιβάλλοντος .Ήδη έχει πραγματοποιηθεί  επικοινωνία με Ευρωβουλευτές, Έλληνες και Ευρωπαίους,  ώστε να καταθέσουν άμεσα σχετική ερώτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 
    Για τη «Συμμαχία πολιτών» είναι επιβεβλημένο να ενημερωθούν για πρώτη φορά όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Ζίτσας αλλά και οι ετεροδημότες, που θα επισκεφτούν τα χωριά τους, ότι τους εξαπατούσαν τόσα χρόνια αυτοί που διοίκησαν αυτόν τον τόπο σε αυτοδιοικητικό και όχι μόνο επίπεδο.»

Εδώ η εφημερίδα Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2012 όπου ο κ. Βούζας έλεγε πάλι «άμεσα μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα για τον Καλαμά»