Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

ΑΚΤΩΡ: Η αποκάλυψή μας κυριάρχησε στο Δημοτικό Συμβούλιο…

Ο λύκος και η αναμπουμπούλα, ο Κασιδιάρης, το αιολικό και ο ΑΚΤΩΡ…
    Η αποκλειστική αποκάλυψη του zitsagate την προηγούμενη Δευτέρα, ότι μια μέρα μετά την διάλυση της Βουλής, στις 12 Απριλίου, ο Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γ. Παπακωνσταντίνου δημοσίευσε στο Δι@ύγεια την έγκριση για τα περιβαλλοντικά του αιολικού πάρκου του ΑΚΤΩΡΑ (θυγατρικής του) στον Κασιδιάρη (εδώ και εδώ) αποτέλεσε το βασικό θέμα συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης.
    Το θέμα έθεσε ο επικεφαλής της παράταξης “Η ώρα της Ζίτσας” κ. Βλέτσας επισημαίνοντας ότι «αυτοί…
που περιφρόνησαν το Δήμο Ζίτσας και το δημοτικό του συμβούλιο, αυτοί που η δημοτική αρχή στήριξε και ψήφισε το ΝΑΙ στην αδειοδότησή τους, αυτοί που φαίνεται ότι "ένοιωθαν ήσυχοι" πως η γνώμη του Δήμου Ζίτσας θα είναι ΝΑΙ και δεν εμφανίστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο, αυτοί κατάφεραν να τελειώσουν την διαδικασία  και πήραν τα περιβαλλοντικά. Τώρα άραγε θα μας πάρουν και το μέρος τζάμπα;»
    Ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία ο δήμαρχος κ. Ρογκότης, απαντώντας στον κ. Βλέτσα δήλωσε ότι πρότεινε στην ΠΕΔ το 1,7 % υπέρ του Δήμου να γίνει κατ΄ ελάχιστο 5 %. Είπε επίσης ότι όταν εμφανισθεί ο ΑΚΤΩΡ θα κάνει τις διαπραγματεύσεις με διαπαραταξιακή επιτροπή.
    Φυσιολογικό είναι αφού όμως ο κ. Ρογκότης φρόντισε πρώτα η παράταξή του να πει το μεγάλο (sic!!!)  ΝΑΙ στο αίτημα του ΑΚΤΩΡΑ για έγκριση στα περιβαλλοντολογικά. 
   Ως εδώ όπως σχολιάστηκε, ήταν άνευ όρων παράδοση, μένει τώρα να δούμε τους τυχόν όρους….