Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Πετρέλαιο και στο Δήμο Ζίτσας ;

    Το αρμόδιο υπουργείο προκηρύσσει διεθνή διαγωνισμό που θα εξελιχθεί σύντομα για την αξιοποίηση πετρελαϊκών κοιτασμάτων δυτικά των Ιωαννίνων. Μέσα στις περιοχές είναι και ο Δήμος Ζίτσας και όχι μόνο το Καλπάκι όπως αρκετοί εκτιμούν.
    Συγκεκριμένα το «πράσινο φως» για την διενέργεια ερευνών για υδρογονάνθρακες (πετρέλαιο) σε τρεις περιοχές της Ελλάδας έδωσε η Κυβερνητική Επιτροπή. Πρόκειται για την περιοχή του Πατραϊκού Κόλπου, την περιοχή δυτικά των Ιωαννίνων και την περιοχή του Κατάκολου.
    Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του κ. Κ. Νικολάου, Γεωλόγου πετρελαίων & τεχνικού συμβούλου της Ενεργειακής Αιγαίου Α.Ε. είναι εξαιρετικά πιθανό να υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίου και σε περιοχές του Δήμου Ζίτσας.
    Μάλιστα στις περιοχές Λυκοστάνης Πολυλόφου - Γιουργάνιστας, καθώς και στο “τρίγωνο” μεταξύ των χωριών…
Καλοχώρι – Εκκλησοχώρι – Γκρίμποβο (σύγκλινο Βουτσαρά και ενδιάμεσα των αντικλίνων Κουρέντων και Τομάρου οι ως τώρα γεωλογικές μελέτες δείχνουν ισχυρότατες ενδείξεις και μάλιστα ίσως σε βάθος μικρότερο των 4.000 μ).
    Το zitsagate σας παρουσιάζει σχετικούς γεωλογικούς χάρτες και τομές από σχετική πρόσφατη εργασία των κ. Μαρνέλη Φ., Ρούσσου Ν., Ριγκάκη Ν. και Καρακίτσιου Β. (κλικ εδώ).
    Επίσης παρουσίαση του κ. Κ. Νικολάου στην Ελληνική Γεωλογική Εταιρεία στις 18 Μαΐου 2011 (κλικ εδώ).

(επεξεγασία από ειδικό συνεργάτη)


zitsagate
zitsagate